Strømbrudd over hele Fjellstrand- Annas Hybel måtte stenge dørene

Annas Hybel måtte stenge dørene på grunn av strømbrudd på Fjellstrand mandag.

Annas Hybel måtte stenge dørene på grunn av strømbrudd på Fjellstrand mandag.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

SISTE: Strømmen skal være tilbake til alle kunder i området, melder Norgesnett.

– Ja, den skal være det. Alle har fått strømmen igjen nå. Det er sendt ut SMS og oppdatert nettsider, forteller driftsingeniør i Norgesnett, Tore Ludvigsen.

Der nettsiden til Norgesnett tidligere i dag viste feilmeldingen, står det nå «100% Ingen kjente brudd/feil i nett».

Strømmen kom tilbake rundt 20:30-tiden, en drøy halvtime etter prognosen.

Strømbruddet på Fjellstrand fikk blant annet konsekvenser for kaféen Annas Hybel på mandag.

– Det ser ikke ut til at strømmen kommer tilbake før i kveld. Vi får ikke lagd opp noen ting, derfor stenger vi dessverre hybelen for i dag. Velkommen tilbake i morgen, lød meldingen fra Fjellstrands popuære kafè Annas Hybel mandag formiddag.

Men det var ikke bare hos Annas Hybel  og de andre i Sandnes-bygget det var mørkt mandag. Det var fullt strømbrudd over hele Fjellstrand.

Klokka 8.05 opplyste Norgesnett at de har hatt et såkalt bryterfall og at folk var på vei for å ordne opp. Norgesnett vet foreløpig ikke hva som har gjort at effektbryteren har koplet seg ut.

Ved 09.30-tiden hadde en del av abonnentene fått strømmen tilbake, og Norgesnett fortsatte arbeidet med å rette hele feilen.

– Vi har reparert så mye som vi klarer akkurat nå. De rundt hundre husstandene som ikke har fått igjen strømmen må nok belage seg på å vente noen timer, sa Thomas Moe - driftsingeniør i Norgesnett mandag formiddag.

Ved 13.30-tiden var det fortsatt mørkt flere steder på Fjellstrand og Norgesnett kunne oppdatere med følgende melding:

 – De fleste kunder har fått strømmen igjen, men noen nettstasjoner er fortsatt strømløse. Kabeltypen gjør at det tar lengre tid å skjøte. Vi holder også på å kjøre ut en provisorisk kabel slik at vi er sikre på at våre kunder får strømmen igjen så fort som mulig.

Det arbeidet var altså overstått mandag kveld.

Artikkeltags