Flere leser Amta – går mest frem i Follo

Amta-gjengen: Rene Hansen, Ole Jonny Johansen, Henriette Slaatsveen, Mattias Mellquist, Mariann Leines Dahle, Anita Gjøs og resten av Amta-staben gleder seg over å være den store vinneren i Follo. Foto: Tor-Arne Dunderholen

Amta-gjengen: Rene Hansen, Ole Jonny Johansen, Henriette Slaatsveen, Mattias Mellquist, Mariann Leines Dahle, Anita Gjøs og resten av Amta-staben gleder seg over å være den store vinneren i Follo. Foto: Tor-Arne Dunderholen

Artikkelen er over 1 år gammel

Akershus Amtstidende er den store vinneren i Follo. Det ble klart da lesertallene ble offentliggjort tirsdag. Avisen har hatt en sterk digital vekst dette året.

DEL

To ganger i året blir lesertallene presentert. Da det ble gjort sist fikk Amta 14,7 (tall i tusen) som tellende lesertall totalt sett. Denne gangen er summen økt til 16,4. Mye takket være den digitale veksten.

- Dette er tall vi kan være stolte av. Det er gjort flere store grep i Amta i løpet av året. Amta gikk jo fra fem til tre papirutgaver i våres, men lanserte samtidig to nye, digitale utgaver. Så langt må vi si at responsen i markedet har vært over all forventning, sier ansvarlig redaktør og daglig leder Mattias Mellquist og utdyper videre:

- Vi har økt opplaget siden i vår. Faktisk har vi fått et par hundre flere abonnenter, og vi er den avisen som har sterkest prosentvis utvikling så langt i år i Follo. Det gleder oss - og er ekstra imponerende siden mange av våre naboaviser også gjør det veldig bra. Som ØB og Ås Avis. Derfor er lesertallene, som blir presentert i dag, noe vi kjenner oss igjen i når vi ser utvikling av antall abonnenter og antall abonnenter som daglig er innom vår nettside, sier Mellquist.

Amtas lesertall etter 19/2 er nå:

Papir 9,7 (ned fra 10,2)
Digitalt 9,4 (opp fra 7,1)
Totalt 16,4 (opp fra 14,7)

- I vår region går 10 av 12 aviser tilbake når det gjelder lesertallene for papir. Det er kun Enebakk Avis og Halden Arbeiderblad som går frem. Samtidig går alle Amedia-titler i Follo og Østfold frem digitalt. Her er Halden Arbeiderblad den store vinneren (4,4 opp), mens Amta med en vekst på 2,3 er nummer tre i vår region. Det må vi være fornøyde med, sier Mellquist.

Utvikling i Follo:

Amta 16,4 (opp fra 14,7) (+ 1,7)
Vestby Avis 7,6 (Opp fra 6,4) (+ 1,2)
ØB 25 (opp fra 24,3) (+ 0,7)
Enebakk Avis 5,7 (Opp fra 5) (+ 0,7)
Ås Avis 4,5 (Ned fra 4,8) – 0,3

Aktuell og relevant

Klubbleder og styremedlem i Akershus Amtstidende Staale Reier Guttormsen deler redaktørens betrakninger rundt de gode lesertallene:

- Dette viser at Amta er aktuell og relevant for våre lesere som tydelig verdsetter vår digitale satsing. Når det er sagt kan vi stadig bli bedre, og i dialog med leserne forsøker vi hver dag å strekke oss etter de beste lokale sakene som engasjerer, sier Guttormsen.

Lesertall for aviser:

Norge er et av verdens mest avislesende land. Kantar har siden 1988 hatt oppdraget med å samle inn og rapportere de offisielle lesertallene for avisbransjen i Norge. I alt måler vi ca. 180 enkelt titler gjennom Norges største undersøkelseskonsept Forbruker & Media. I alt ligger det 45.000 årlige telefonintervjuer til grunn for beregning av tallene.

Lesertallene rapporteres to ganger i året (februar og september) og distribueres i analyseverktøyet Kantar Online (GPC) samt enkle tabeller på våre nettsider. I tillegg til å måle lesing av papiravisene måler vi også bruk av titlenes internettutgaver slik at man kan beregne total oppslutning på tvers av plattformene nett og papir. Kantar Media gjennomfører undersøkelsen på vegne av landets aviser gjennom en avtale med Mediebedriftenes Landsforening (MBL)

Kilde: kantar.no


Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken