SPORT: I friidrett for 13- og 14-åringer gjorde Amalie Nitteberg (14) fra Nesodden det meget bra. Hun var en de lokale utøverne som kom seg gjennom nåløyet og fikk representere Akershus.

– Det ble en strålende dag for vår ene utøver som var tatt ut. Hun vant overlegent gull i kappgang og løp også inn til en sterk 6. plass på 600-meter, informerer fa Nesodden IF (NIF). De skriver også:

– Tiden var god nok til at hun også hadde vunnet begge gutteklassene.

Ungjenta har satt aldersrekorder i NIF på både 400- og 800-meter, og ligger høyt oppe på årsstatistikken. Hun klarte å forsvare gullet fra kappgangen i fjor.

– Jeg er fornøyd, sier hun til Amta om resultatene.

– Med tiden du leverte kunne du ha vunnet begge gutteklassene. Hva tenker du om det?

– Det er kult det, sier 14-åringen.

– Var det slitsomt å delta?

– Ja. Det er ganske hardt for beina. Det er ikke så slitsomt for pusten, men jeg kjenner det litt også, sier hun.

– Hva er det neste du skal være med på?

– Jeg skal være med på et nytt stevne til fredag. Da skal jeg løpe 400 meter på Stovnerbanen. Det er Grorud Friidrettsklubb som arrangerer kretsmesterskapet, avslutter Nitteberg.

Satte rekord

DFI Friidrett hadde også to utøvere. Disse var Frida Kristine Buer (14) og Kristoffer Randall (13). Frida deltok på kule, løp 60-meter, 200-meter og stafett, mens Kristoffer løp 60-meter og deltok på kappgang.

Trener Petter Nordstrøm skrøt av innsatsen deres.

– Kristoffer har satt ny Lerøy-rekord på kappgang og Frida har løpt inn til 4. plass på 200-meter og en fantastisk 60-meter på 8,63, samt gull i stafetten, forteller Nordstrøm til Amta.

Resultater DFI Friidrett

Dette skriver Petter Nordstrøm om utøverne.

Frida Buer – J14. 60 meter, 200 meter (fjerdeplass), kule og stafett (4x200m) gull. Frida kan kvalifisere seg til UM 2021 som femtenåring.

Kristoffer Randall G13. 60 meter og kappgang (gull og mesterskapsrekord).

Nora Hoksnes Hesselberg J13. Hun var dessverre skadet, men kommer sikkert til å kvalifisere seg til neste års Lerøy-leker.

Nora Hoksnes Hesselberg (13) var skadet og fik ikke delta i år, men ble tatt ut for å representere Akershus.

– Bare det å bli tatt ut og kvalifisere seg er en prestasjon i seg selv. Hun kommer sterkere tilbake, sier Norstrøm og fortsetter:

– Vi har noen talenter på lur.

Til helgen skal også DFI Friidrett konkurrere i kretsmesterskapet.

– Da har vi med oss en ganske stor bunke med medlemmer, avslutter treneren.