FROGN: Denne uken ble DFI-utøverne Kristoffer J. Allergodt (13), Sebastian Whyte Seim (14), Stina Frisk-Olsen (14) og Mathias Haugen Figved (15) fra 2006-årgangen hedret av klubben.

– Dette er tre av de fire mest ivrige som har dømt flest kamper. De har fått gavekort. Ikke bare er de ivrige dommere som dømmer mye, men de er veldige flinke også, forteller styreleder i DFI Fotball, Vidar Færgestad.

De fire dommerne fikk hvert sitt gavekort på Sport 1 i Drøbak. Kun tre av de hadde mulighet til å stille opp ved premieutdelingen.

– Jeg pleier å kåre en «pall» med de tre som har dømt mest. I år ble det ekstra tett i toppen med delt førsteplass og delt tredjeplass. Det er derfor fire flinke som ble hedret, sier også Færgestad.

På ungdomsnivået ordner kretsen med dommere, men for barnefotballen har det vært opp til hver og en klubb hvordan de løser dette.

God rekruttering

For rundt seks- sju år siden startet DFI med å rekruttere egne dommere til de yngste lagene.

– Mange av disse ble rekruttert som klubbdommere, og dette ble veldig populært. Først og fremst blant trenerne som nå slapp å dømme, men også hos spillerne som fikk skikkelige dommere i kampene. Dette ble også et populært tiltak hos våre egne ungdommer i 14–16 års alderen, som fikk verdifull erfaring og et første smak på jobblivet. Som klubb bruker vi også denne arenaen for å i neste omgang rekruttere de mest ivrige til å bli kretsdommere når de passerer 16 år.

DFI fotball har de siste årene rekruttert mellom 20 til 30 klubbdommere hvert år. Denne oppgaven blir introdusert for spillerne på J/G14-lagene hvert år.

– Det har totalt vært 21 forskjellige dommere i aksjon i årets korte sesong. Og disse har vært meget effektive og flinke til å melde seg på kamper de ønsker å dømme. Vi har dekket 92 prosent av kampene i barnefotballen i år – det er rett og slett imponerende. Dette gjør rammene rundt barnefotballen mye bedre. Skikkelige dommere er en viktig del av fotballkampen, avslutter Færgestad.