Siden «Neste sommer» startet for åtte år siden har Hvitsten i Vestby vært base for innspillingen. I tillegg er det gjort opptak i Son og Drøbak. Nå vil det aller meste skje i Drøbak.

– Bortsett fra hytta til det unge paret «Siggen» og «Egil» så vil alle andre opptak gjøres i Drøbak. Det vil si at hyttene seerne har blitt godt kjent med ikke er med lengre. Allerede i fjor var den ene hytta erstattet med en hytte i Drøbak. I år vil også opptakene ved den andre hytta foregå i Drøbak, sier produksjonsleder Bjørn Arne Odden i Feelgood.

Han vil ikke nøyaktig fortelle hvor hyttene ligger.

– Det er av hensyn til hytteeierne som ønsker minst mulig blest rundt det og ikke minst for at vi skal slippe for stor trafikk av skuelystne til området når opptakene pågår. Men det jeg kan si er at hyttene ligger nord og sør for Drøbak.

Tiden inne for flytting

Produksjonslederen forteller at tiden var moden for flytting av serien.

– Vi har nå vært i Hvitsten så lenge at vi merket slitasjen. Når vi kommer med alt mannskap og produksjonsutstyr så tar vi ganske stor plass og en del av beboerne i Hvitsten begynte å bli lei av å måtte ta hensyn i en periode hvor de selv aller helst ville bruke hyttene sine. Drøbak er et atskillig større sted med plass til en såpass plasskrevende produksjon. I tillegg er infrastruktur, reisevei fra Oslo og kollektiv transport atskillig bedre.

60 opptaksdager

Odden forteller at opptakene til sesong ni blir omfattende.

– Vi kommer trolig til å starte opp 18. mai, og fram til begynnelsen av oktober blir det rundt 60 opptaksdager. Allerede i fjor ble det en del opptaksdager i Drøbak, og det gikk veldig bra. Vi kommer til å bli ganske synlige for flere av lokasjonene ligger i sentrum eller tett på sentrum. Men allerede etter påske vil vi være på plass for forberedelser.

Langsiktig perspektiv

Bjørn Arne Odden ser langsiktig på etableringen av Drøbak som lokasjon for «Neste sommer». Derfor har vi på helårsbasis leid oss inn i et lokale i tidligere Norsk Luftambulanse. Her har vi en slags «hub» med lager av utstyr og andre ting. Selv om ingenting er avklart så ser vi for oss flere sesonger av «Neste sommer», i hvert fall så lenge serien opprettholder populariteten. Lokalet vi leier er utelukkende basert på «Neste sommer», men jeg utelukker ikke at vi også kan bruke det i forbindelse med andre innspillinger.

Søker lokale medhjelpere

Om ikke så lenge så vil Feelgood annonsere etter lokale statister til «Neste sommer». Men allerede er selskapet på jakt etter lokale ressurser.

– Vi har bedt folk som kan tenke seg å jobbe på produksjonen om å ta kontakt. Allerede er det Drøbakfolk med oss, og vi vet det bor folk i bransjen her. Vi ønsker oss også produksjonsassistenter og hjelp til flere forskjellige oppgaver som må gjøres. Så det er bare å ta kontakt så vi får kartlagt hvilke ressurser som finnes.

Antall episoder av «Neste sommer» har økt jevnt fra år til år.

– Sesong åtte som vises på TV nå er på 14 episoder og det blir innspilling av like mange episoder til sommeren. Litt morsomt er det at den siste episoden vi skal spille inn denne sommeren blir episode nummer 100 av «Neste sommer». Det er ikke så mange norske serier som har levd så lenge. Det er vi litt stolte av, smiler produksjonsleder Bjørn Arne Odden.

Gull verdt

Turistsjef Atle Conradsen i Frogn er strålende fornøyd over at hele den populære serien «Neste sommer» på TV Norge mer eller mindre skal spilles inn i Drøbak.

– Selv om navnet Drøbak ikke brukes i serien så har vi fått tillatelse til å bruke serien i markedsføringen av Drøbak. Vi kommer til å bruke det for alt det er verdt, for alle de flotte bildene seerne blir presentert er bare helt fantastisk. Dette er gull verdt for oss, smiler han.

Han er glad for at «Neste sommer» nå skal foregå på en rekke forskjellige steder i Drøbak.

– Det blir opptak i Badehusgata, seriens Jokerbutiikk blir som tidligere i det martime museet i Kroketønna, utendørsserveringen til puben blir ved veteranhuset på Husvik og innendørsscenene til puben tas opp inne på Bytinget. Serien vil vise mange flotte sider av Drøbak, sier han.