Brannvesenet øker beredskapen for lekkasjer i fjorden

To store lenser skal stå permanent på Sjøtorget slik at brannvesenet kan gjøre en enda bedre jobb når det lekker olje i fjorden.

To store lenser skal stå permanent på Sjøtorget slik at brannvesenet kan gjøre en enda bedre jobb når det lekker olje i fjorden. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

To lenser på til sammen 500 meter settes opp på Sjøtorget i Drøbak. De skal raskt hjelpe brannvesenet dersom det skjer en miljøkatastrofe i Oslofjorden.

DEL

Drøbak: – Vi setter ut permanente lenser på strategiske plasser for å kunne håndtere oljelekkasjer i fjorden, sier Joakim Tveter til Amta.

Han er ansvarlig for lenser i Follo brannvesen.

Det er to lenser på henholdsvis 200 og 300 meter som skal stå klare på Sjøtorget. Det skal også bygges et overbygg til lensene.

De to lensene er pakket inn i hver sin boombag. Dersom det skulle lekke olje i fjorden, kan brannvesenet raskt dra en bag fram til stedet, kaste ut et drivanker slik at lensen dras ut av bagen på stedet.

– Når vi har faste lenser ved sjøen, sørger det for en god beredskap, sier Tveter.

Joakim Tveter, ansvarlig for lenser i Follo brannvesen, berømmer IUA for fordelingen av lensene i Oslofjorden.

Joakim Tveter, ansvarlig for lenser i Follo brannvesen, berømmer IUA for fordelingen av lensene i Oslofjorden. Foto:

Det er IUA, Interkommunalt utvalg mot akutt forurensing, som er ansvarlig for dette prosjektet. De har allerede satt ut faste lensepunkter ved øyene i Asker og Bærum, og ved Vippetangen i Oslo.

– Det er veldig bra å spre lensene. Om en tankbåt skulle gå på grunn i Drøbak vil det ta veldig lang tid å frakte lenser fra Oslo. Nå er vi bedre rustet, så dette var smart tenkt av IUA, sier Tveter.

Brannvesenet i Follo har samarbeidet med Frogn kommune, byantikvaren, verneforeningen, havna og akvariet om plasseringen av lensene.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags