Se brannvesenets hjemmelagde Lucia-rap i årets julekalender

Rapper Kristoffer Rygh fra Follo Brannvesen, rapper Elisabeth Tennebø fra Nedre Romerike Brann- og redningsvesen og beatboxer André Phillip Thomassen fra Follo Brannvesen hadde det artig da de lagde sitt bidrag til årets julekalender.

Rapper Kristoffer Rygh fra Follo Brannvesen, rapper Elisabeth Tennebø fra Nedre Romerike Brann- og redningsvesen og beatboxer André Phillip Thomassen fra Follo Brannvesen hadde det artig da de lagde sitt bidrag til årets julekalender. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

FOLLO: Ingen kan si at de ansatte i Follo brannvesen ikke byr på seg selv.

Hvert år har de aksjon boligbrann og for å nå ut med budskap om brannsikkerhet, håper de på hjelp fra kidza.  I år er Follo brannvesen for første gang med i brannvesenets egen julekalender.

- 60 brannvesen fra hele landet er med i denne julekalenderen, og hver luke har et forebyggende budskap med en digital tilkobling, forklarer Daniel Solli, informasjonsrådgiver i Follo brannvesen IKS, til Østlandets Blad.

Det betyr at alle som har en kalender kan klikke seg inn på nett for å se mer av hva som gjemmer seg bak hver enkelte luke. Og dem er det 31 av!

- Elevene kan taste inn en kode på nettsidene til kalenderen. Her finner de filmer, konkurranser og oppgaver relatert til undervisningen vi har hatt på skolebesøkene. Og ikke minst kan de vinne premier hver eneste dag, sier Solli.

Og bak luke nummer 13 finner vi en egenkomponert Lucia-rap fra Follo-betjentene, i samarbeid med Nedre Romerike. Skal vi tro sikre kilder, ble det mye latter da den brennhete trioen rappet og beatboxet til ære for den hellige Lucia.

Det finnes ikke en eneste kvinnelig brannkonstabel i Follo - nå frir brannvesenet til jentene

Til skoler og hjem

I år er det rekordmange barn i Follo som får besøk og kalender.

- Det er rundt 1300 elever som får kalender. Vi besøker sjetteklasser i distriktet fra 20.november og to uker framover. I desember vil vi ha dørbanking hvor vi besøker folk rundt omkring i distriktet og tilbyr oss å gjøre en enkel liten sjekk av brannsikkerheten, sier Solli.

Artikkeltags