Gå til sidens hovedinnhold

Søndag blir det en ekstra spesiell olsokfeiring

Artikkelen er over 3 år gammel

Follo museum har mye å feire under årets Olavsmessedag.

Den 29.juli døde Olav Haraldsson, i senere tid best kjent som Olav den hellige. Tradisjon tro skal Olav den hellige minnes av den norske katolske kirke. På Follo museum vil det i år bli en ekstra stor feiring av olsok.

- Ikke bare er det olsokfeiring, vi skal også feire at det er 70 år siden Follo museum ble opprettet, 50 år siden friluftsmuseet åpnet og den 40.gangen det arrangeres olsokmesse på Follo museum, forteller Jonas Nordby, konservator ved Follo museum.

Børsumbygningen

Også det som kan kjennetegnes som selve symbolet på Follo museet, Børsumbygningen, har stått der i 50 år. Huset ble opprinnelig bygd på 1800-tallet, og er hentet fra Børsum gård i Ås.

- Jeg tror det er en bygning som vekker følelser for mange som har vokst opp i området, og den har blitt et slags symbol på samlingen vår, sier Nordby

Arrangementet vil foregå på tunet utenfor Børsumbygningen søndag, uansett vær.

- Hvis det begynner å regne så setter vi opp telt, det blir et spennende arrangement uansett om det er sol eller regn, sier han.

Tradisjon for mange

Programmet vil starte med en jubileumstale ved direktør for Follo museum, Henrik Smith. Etter dette vil det være et foredrag om kvinneframstillingen i vikingtiden, en konsert med Ingvild Marie Høgfoss Støkken og Øyvind Fossen, og til slutt en olsokmesse ved prost Hege Fagermoen.

- Det er et veldig lokalt arrangement og en tradisjon for mange. Vi ser at det er 50 til 70 stykker som pleier å komme fast, men håper selvfølgelig at så mange som mulig tar turen i år, både nye og gamle, avslutter Nordby.

Kommentarer til denne saken