Gå til sidens hovedinnhold

Førjulskos med eventyr på «gamle trakter»

Artikkelen er over 5 år gammel

Søndag 2. advent blir det førjulsdag i god gammel tradisjon på Follo museum. Her kan du snekre fuglekasser som blir fine gaver, lage marsipan og dyppe lys.

Listen med aktiviteter på førjulsdagen er lang som desember for forventningsfulle barn – i gamle dager, bør vi kanskje legge til. I dag er det ikke like vanlig å vente med alle kosen slik det var for noen tiår tilbake. Da ble finstua tatt i bruk, juletreet tent og kakeboksene satt på bordet først på julaften. Det var da jula begynte.

Mange engasjert

Svært mange frivillige er i sving for å gi små og store en smak av koselige gammeldags førjul. Alt skulle være klart når jula ble ringt inn om ettermiddagen 24. desember, slik den fremdeles ringes inn fra kirkene den dag i dag.

På programmet står blant annet pepperkakebaking, toving, laging av marsipankonfekt, spikking, lysdypping, julepyntverksted, tinnstøping, vedsaging, snekring av fuglekasser, tegning, rulling av honningvoksly og tinnstøping.

Les mer om hva som skjer i Amta-land:

Det skjer

Eventyr og hest

Og kanskje aller koseligst for mange, i hvert fall dessa som er små; eventyrstund og kjøring med hest og vogn i de vakre omgivelsene på Seiersten i Drøbak.

Førjulsdagen passer både for de aller minste og besteforeldre og andre som husker tilbake til forgangen tid.

– Velkommen til små og store. Vi gleder oss, sier arrangørene.

Bli med inn på museet som ligger i veikanten ved E6 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.