Gå til sidens hovedinnhold

Det blir mye søppel etter jule- og nyttårsfeiring – men Follo Ren lover å rydde opp

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi har sendt ut informasjon til alle abonnenter i forrige uke om åpningstider på kontor og gjenvinningsstasjoner og om innkjøring av helligdager med endrete hentedatoer, sier Runar Jacobsen, daglig leder i Follo Ren IKS.

– Det er tatt med et eget kapitel om problemstillingen med ekstra mye avfall i julen og hva som kan gjøres med dette, slår Jacobsen innledningsvis fast om utfordringene den ekstraordinære søppelmengden stiller det interkommunale renovasjonsselskapet overfor på tampen av året.

Les mer: Færre klager til Follo Ren

Mer søppel

Men det er mange som bekymrer seg for økt søppelmengde ved jul- og nyttår, så:

– Hva kan du si til dem for å berolige?

– De aller fleste vil få tømt i henhold til normal hentefrekvens. Dersom hentedagen er på en helligdag vil beholderen bli tømt i forkant. Dersom husstanden har ekstra mye avfall kan man kjøpe en ekstra sekk for restavfall, eller papir som koster 50 kroner. Denne sekken kan kjøpes på mange dagligvarebutikker, eller på våre gjenvinningsstasjoner, forteller Jacobsen og forklarer hvordan den skal brukes:

– Sekken plasseres ved siden av restavfallsbeholderen på neste tømmedag. De grønne posene med matavfall skal kastes i restavfallsbeholderen og ikke i den grønne ekstrasekken. Dette for å unngå at skadedyr ødelegger de grønne posene og tilgriser området rundt beholderen. Prisen inkluderer uansett henting, transport og behandling.

– Hvor ofte vil dere dukke opp?

– Vi tømmer som normalt med visse unntak som beskrevet tidligere med innkjøring av visse ruter, er alt Jacobsen vil si om saken uten å avklare.

Les mer: – Søpla renner over enda verre enn før, og nå kommer rottene

Mye info

– Har du spesielle råd å komme med for å håndtere den økte søppelmengden i hjemmet?

– Kartong og større papiremballasje buntes sammen og plasseres ved siden av papirbeholderen på hentedag. Renovasjonsbilen vil ta dette ekstra avfallet med ved tømming av papirbeholderen.

Dessuten henviser han til Teigen og de andre gjenvinningsstasjonene:

– Det er også gratis å levere papp, papir, juletrær og gave- og julepapir på våre gjenvinningsstasjoner, promoterer Jacobsen og viser til slutt til Follo Rens internettsider der det er ytterligere informasjon.

Les mer: Søppelbilen skled av Nesoddveien ved Tussekrysset

Kommentarer til denne saken