Sjekk søkertallene til videregående skoler i Follo

POPULÆRE: Mange vil gå på Ski videregående skole. Her fra et besøk i auditoriet fra Svein Tveitdal og Sigbjørn Mostue i høst.

POPULÆRE: Mange vil gå på Ski videregående skole. Her fra et besøk i auditoriet fra Svein Tveitdal og Sigbjørn Mostue i høst. Foto:

Av

Antallet søkere til videregående skoler i Follo har økt, og her er antallet søkere til de forskjellige skolene til høstens skolestart.

DEL

Follo: – Vi har hatt en god økning fra i fjor, og er fornøyd med det, fastslår rektor Annika Nordlund ved Nesodden videregående skole og utdyper tallene:

– Det er rekordmange søkere til helse- og oppvekstfag, og det er gledelig siden dette er etterspurt arbeidskraft.

Både opp og ned

Nordlund medgir at det er linjer som ikke er like populære som før, mens andre opprettholder posisjonen:

– Det er overalt færre søkere til media og kommunikasjon, og også hos oss ser vi det. For øvrig er det godt med søkere på elektrofag og studiespesialisering.

Rektor ved Frogn videregående skole, Hege Britt Johnsen, bekrefter det brokete bildet:

– Vi har stor oversøkning til idrettslinjen mens vi har en liten nedgang på studiespesialisering. Men når det er sagt samsvarer denne omtrent med redusert ungdomskull.

– Så søkertallene spriker litt?

– Det kan du kanskje si. Det er i hvert fall slik at den såkalte businesslinjen er litt oversøkt mens service og samferdsel har en liten nedgang. Uansett er det positivt at så mange har oss som andreprioritet, hevder Hege Britt Johnsen.

Roald Amundsen har 20 flere primærsøkere i år enn hva de hadde i fjor til deres Studiespesialiserende linje, som har fått totalt 127 søkere. Skolens linje med idrettsfag har omtrent det samme antallet søkere som i 2017. I år har de fått 25 søkere til idrettsfag, men også flere sekundærsøkere. Totalt er det 447 som har satt opp Roald Amundsen på sin søknad for videregående skole i 2018.

Drømtorp videregående skole har i år fått 604 søkere på sine 588 plasser. 141 av disse er til skolens mest populære linje; Helse og Oppvekst. Tett etter følger Medier og Kommunikasjon med 140 søkere.

Les mer: Fem timer kortere skoleuke gir utfordringer for skoleskyssen i Frogn

Mange søkere til Ås og Ski

Hilde Dahlberg, Seksjonsleder dimensjonering, inntak og formidling, fortalte at linjene studiespesialiserende på både Ås og Ski videregående skole hadde fått et godt antall søkere.

– Disse linjene er kjent for å ha søkere med høye karakterer, og det kan bli utfordrende for elevene å få plass på disse linjene på disse skolene, forteller Hilde Dahlberg.

Studiespesialiserende på Ås har fått 133 søkere med studiespesialiserende på første valg, og Ski omtrent 200 søkere. Ås har 120 studieplasser og Ski har 140 plasser på studiespesialiserende.

Rektor ved Ås videregående skole, Anne Karin Øksnevad, ønsker ikke å kommentere hvor mange søkere de har fått til sin skole.

– Vi ønsker ikke å gi ut antallet søkere per linje for vår skole fordi vi føler at media stadig setter skolene i Follo opp mot hverandre. Jeg kan informere om at vi er veldig fornøyd med antall søkere til Ås videregående skole.

Akershus sine nettsider opplyser om at Ås videregående skole er en av de skolene som har fått flest antall søkere per plasser på skolen. Det samme har Lørenskog, Jessheim og Lillestrøm. Totalt sett har 1445 personer satt opp Ås videregående på sin liste over skoler de ønsker å begynne på til høsten.

Ski videregående hadde i tillegg til sine 201 primærsøkere på studiespesialisering, mange søkere til sine andre linjer.

– Vi får fylt opp alle våre plasser på skolen kun med primærsøkere. Vi har allerede flere primærsøkere enn hva vi har plasser, forteller Siri Gulseth, rektor ved Ski videregående skole, som sier at de er fornøyd med å ha fått inn så mange søkere til sine linjer.

Ski videregående skole får i tillegg til mange søkere til sin linje med Musikk, Dans og Drama. Samlet har de tre fagene fått 85 primærsøkere i år, noe som er litt mindre i fjor. I motsetning har deres linje med studiespesialisering fått tre flere søkere i år.

Idrettslinjen på Ski videregående har fått nesten dobbelt så mange søkere enn det er plasser til på skolen.

Les mer: Nora og Margrethe hadde suksess med kickoff for russeknute som kan redde liv

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags