– Det skal graves en del for å bygge denne skateparken. Vi må fjerne en del masser, og så skal vi etablere en riggplass på tomten, forteller prosjektleder Lars Thømt i Frogn kommune.

Han forteller at de har satt i gang grunnarbeidet på den nye aktivitetsparken, etter å ha revet det gamle skateanlegget som lå vegg i vegg med ungdomskolen.

 – Er det noe fare for at det blir noe støy for ungdomsskolen eller beboerne i området?

 – Hvis vi møter på fjell, må det sprenges. Men foreløpig er det minimalt med støy. I utgangspunktet er det en viss avstand til beboerne og nå graver vi bare i jord, sier han.

Stort prosjekt

Aktivitetsparken skal bestå av fire områder. Den skal huse en skatepark, parkourpark med et eget amfi, benker, grill, trampoliner, apparater, i tillegg til en egen lekeskog for små barn med husker og lekestativer.

I tilknytning til skolegården skal det også bygges sittegrupper og sykkelstativer, og det hele forventes å stå klar til bruk våren 2019.

Universelt utformet

Kommunen har lagt vekt på at parken kan brukes av folk i alle aldre.

 – Dette er et veldig bra tiltak. Vi har lagt stor vekt på at både skateparken og de andre tingene som er med, skal bli brukt. Vi har fått med en fra Oslo kommune som har drevet med parkour i ti år til å hjelpe oss med å utforme parkourparken, sier Thømt.

 – Det blir en universell utforming på parken. Folk med rullestol kan også komme til anlegget. Vi bygger et amfi der for eksempel besteforeldrene kan sitte følge med på barna sine også, tilføyer Thømt.

Parken koster 10 millioner kroner.