Om sommeren er det mange som velger flip-flops eller badesko når de skal kjøre til stranda. Det er ikke bra for trafikksikkerheten.

– Dårlig fottøy gir liten kontakt med pedalene og kan henge fast i gulvmattene, sier Ingunn Handagard, kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Fottøy som gjør at du ikke har en konstant, trygg og rask kontakt med pedalene svekker egenskapene som sjåfør og kan få store konsekvenser.

I det øyeblikket det skjer noe, er det viktig at skoen følger med fra gass til brems. Om skoen ikke gjør det, kan den henge fast i gulvmattene eller pedalene.

– Vi oppfordrer alle til å ha et par gode sko liggende bak i bilen og bytte til disse, sier Handagard.

Hun oppfordrer alle til å bruke sunn fornuft og tenke seg om før de setter seg bak rattet. Det å skifte sko tar bare noen få sekunder, noe alle bør ta seg tid til før de starter motoren.

– Det er heller ikke noe godt alternativ å kjøre barbent. Selv en liten stein kan utløse refleksen hvor du trekker til deg foten, i stedet for å trykke den normalt ned. Gode kjøresko er flate, har elastisk såle og sitter tett og godt rundt foten, avslutter Ingunn Handagard i NAF. (ANB)