Gå til sidens hovedinnhold

Først på ulykkesstedet? Her er innsatslederens råd

Artikkelen er over 1 år gammel

Vet du egentlig hva du skal gjøre hvis du kommer først til et ulykkessted?

Det kan faktisk skje oss alle. Men vet du egentlig hva du skal gjøre hvis du kommer som førstemann til en trafikkulykke? Nylig delte innsatsleder Arve Hermansen i Øst politidistrikt sine råd og anbefalinger på politidistriktets Facebook-side.

Her er rådene:

  • Sikre skadestedet: Parker slik at du ikke skaper en ny ulykke, sett på nødblink, ta på refleksvest, bør være lett tilgjengelig, og sett ut varseltrekant
  • Varsle 112 eller en av de andre nødetatene, hold linjen!
  • Start førstehjelp. Viktigst: Frie luftveier og stanse synlige blødninger- du får veiledning på telefon).

– Mange er usikre på førstehjelp, men du kan ikke gjøre mye galt. For kort tid siden var det en alvorlig ulykke der en syklist ble påkjørt. Her var førstehjelp fra forbipasserende av avgjørende betydning for utfallet. Det viser at DU kan gjøre en forskjell, sier Hermansen på Facebook-siden til Øst politidistrikt.

Motorstopp på E6?

Øst politidistrikt legger også til at ved motorstopp eller uhell langs hastighetsveier som E6 og E18 er det viktig at fører og passasjerer trekker vekk fra, og i sikkerhet, for eksempel opp på jord-/støyvoll. Under ingen omstendighet skal man skifte dekk eller gjøre andre reparasjoner. Trenger man bistand skal man ringe etter veihjelp.

Les også

Dundrer forbi E6-trafikken på veiskulderen: – Helt sinnssykt

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.