Stor tropp fra Drøbak fikk knalltur til Melløs

FIKK MØTE TIDLIGERE DFI-SPILLER: René Elshaug, Mikkel Aarstrand og Magnus Fagernes tok seg tid til en stund med fotballakademi-troppen til DFI.

FIKK MØTE TIDLIGERE DFI-SPILLER: René Elshaug, Mikkel Aarstrand og Magnus Fagernes tok seg tid til en stund med fotballakademi-troppen til DFI. Foto:

Av

Morten Andersen er initiativtager og ubestridt leder og gledesspreder for fotballakademiet til DFI. Klubbens viktigste satsing på 2000 tallet. Men Morten er mer. Han er den store miljøskaperen i kubben.

DEL

MOSS: Lørdag tok han like godt med seg hele akademiet til Melløs stadion i Moss og overvar 2. divisjonskampen mellom Moss og Arendal, hvor ikke mindre enn fire tidligere DFI-spillere var å se på gressmatta. Og hvilke tur det ble for smårollingene i fotballakademiet, for jentelaget 2011, og for en gjeng svært blide foreldre.

Heia på Moss

Fra Schau-bussen forlot Seiersten til den var trygt hjemme igjen var det heftig stemning med spente unger iført akademiets flotte treningsdrakt. Alle skulle se at det var DFI’s fotballakademi som var på tur.

Før kampen fikk ungene møte både de tidligere DFI, nå mossespillerne, Magnus Fagernes, Mikkel Aarstrand og René Elshaug, i tillegg til drøbaksgutten Fabian Næss som er kaptein for Arendal.

Her ble det både autografskriving og fotballprat. Og en ting fikk akademispillerne fra Drøbak klar beskjed om; ingen blir gode fotballspillere uten å trene. Og trene masse.

Unger og foreldre ble mottatt av blide og stolte Mosse-ledere som tydelig viste hvor stor pris de satte på besøket fra Drøbak. Ikke bare en svær buss, men to busser og et par personbiler måtte til for å få fraktet alle de 60 ungene og 20 foreldrene som ville være med til Moss.

MANGE TIL MOSS: DFIs fotballakademi sendte en stor tropp til Melløs.

MANGE TIL MOSS: DFIs fotballakademi sendte en stor tropp til Melløs. Foto:

Pølse og vaffel

På tribunene var DFI ungene svært så ivrige. Verken Magnus, Mikkel eller Rene hadde tidligere blitt bejublet på en måte som gjorde de nærmest måtte se ned i gresset av beundring. Heiaropene haglet over stadion, godt anført av cheerleader Morten. Og som takk det ble både gratis pølse i vaffel på ekte østfoldvis, og brus i klubbens VIP-etasje i pausen.

Foreldrene vi snakket med lovpriste Morten Andersen for måten han takler ungene på. Særlig blir jentene sett og ivaretatt, noe som er viktig med tanke på rekruttering på jentesiden. Og ikke minst hvordan han er med på å skape et godt miljø i klubben.

HEIET PÅ MOSS: Her drar Morten Andersen igang heiaropene.

HEIET PÅ MOSS: Her drar Morten Andersen igang heiaropene. Foto:

8-åringene Astrid, Selma og Camilla kunne heste fortelle at de storkoste seg med fotball. At det er kjempegøy å spille og at det ikke er så nøye om de taper eller vinner bare de har det gøy sammen på banen.

Morten selv er klar på at akademiet er en svært viktig arena for klubben, og at siden DFI for tiden er dårlig stilt med egen stadion, var en tur til Moss en viktig inspirasjonskilde og et viktig miljøskapende tiltak for alle ungene i akademiet.

– Det er disse som er fremtiden vår, hevder Morten fornøyd. Og takker en gjeng ivrige foreldre for støtte, og mosseledelsen for samarbeidet.

Astrid, Selma og Camilla på hovedtribunen. Den store troppen fra Drøbak hadde en fin dag med fotball.

Astrid, Selma og Camilla på hovedtribunen. Den store troppen fra Drøbak hadde en fin dag med fotball. Foto:


Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags