Her får fatter'n briljere

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Før du har stått opp på søndager drar fotballfrelste fedre på Sogsti på seg fotballsko for å få utløp for ballkjensla'n. "Norsk fotball er på knærne. La oss yte vårt – og øke balltempoet i alle fall med 3 %", lyder en av laginnkallingene fra Kjetil Elvebakken.

Fotballskoa innerst i boden er blåst støv av og gamle kunstner hentet frem når 15-20 mann fra 35-55 år møtes til trening søndagsmorninger på den lille kunstgressbanen ved Sogsti skole undre mottoet "Football better than ever".

Gir alt: Det fisles ikke på banen.

Gir alt: Det fisles ikke på banen.

Her er det ingen opptakskrav, men har du sjelden hatt ball i beina blir du sannsynligvis fort satt ut av spill. De fleste driblet seg gjennom ungdomstiden. Likevel er det vanlig med en strekk på første trening om du ikke har spilt på noen år, men gav treningen mersmak, kommer de fleste tilbake. 

De gamle er eldst: Her hiver de Noah Kongshaug i været. Han holder seg på sidelinja når pappa Frank er på banen.
På bildet ser vi i tillegg Glenn Thore Helgø, Charles Høstlund, Øyvind Lystad,  Bjarte Bratten, Nils Witzøe, Kjetil Elvebakken og Arild Bjørsvik. Bildet er tatt i høstferie - vanligvis teller de rundt 15 på hver trening.

De gamle er eldst: Her hiver de Noah Kongshaug i været. Han holder seg på sidelinja når pappa Frank er på banen. På bildet ser vi i tillegg Glenn Thore Helgø, Charles Høstlund, Øyvind Lystad, Bjarte Bratten, Nils Witzøe, Kjetil Elvebakken og Arild Bjørsvik. Bildet er tatt i høstferie - vanligvis teller de rundt 15 på hver trening. Foto:

Kona sydde

For dette er treninger som prioriteres. For ikke så lenge siden ble et kutt over øyet sydd igjen på et blunk for å fullføre treningen. Spilleren stakk bare en snartur hjem til kona som er tannlege og fikk satt et par sting. Ferdig tråklet var han tilbake på banen og fikk med seg siste halvtimen.

- Det blir noen klønete kræsjer, gliser Arild Bjørsvik, godt grodd.

På banen: Arild Bjørsvik i pasningsmodus.

På banen: Arild Bjørsvik i pasningsmodus.

Munnrappe

Om beina ikke er like kjappe som for 10-20 år siden, er gutta fortsatt rappe i kjeften. Kommentarer sentres over banen, det brøles når en går i bakken og det hender det glises rått når en og annen "velter", i stedet for å falle - slik yngre spillere gjør. Det er hver sin gang, ikke vondt ment, mer som en konstatering av at man ikke er like leken som (man mener at) man en gang var.

Tidlig: Søndag morgen er det de voksne som rår på Sogsti-banen. Damer er også velkomne, sier Elvebakken.

Tidlig: Søndag morgen er det de voksne som rår på Sogsti-banen. Damer er også velkomne, sier Elvebakken.

- Dette var en lurvekamp! En runde til til fem, kommanderer Kjetil Elvebakken (58). Så er det på'an igjen. Five a side. Selv om det spilles for gøy, er det viktig å vinne.

Utgjør Styret

Rune Semundseth og Kjetil Elvebakken er primus motorer og utgjør styret i den privatorganiserte gruppa som startet for rundt ti år siden. Opptakten var noen pappaer som tok seg en økt før 1.klassingene deres skulle trene. Siden har flere kommet og gått, nye har flyttet inn i nærområdet og kastet seg på. To-tre bosatte flyktninger har også vært innom treningene.

I støtet: Kjetil Elvebakken.

I støtet: Kjetil Elvebakken.

- Søndagstreningene er god avkobling, sier Kjetil Elvebakken, til daglig lærer på Frogn vgs, og med fotball toppidrett som et av fagene.

Innkallinger med egen vri

- Det sosiale og mye humor er en viktig ingrediens. I tillegg til å få beveget seg, er det utrolig gøy. Og så blir vi så blide etterpå, smiler gutta som ukentlig mottar kreative innkallinger signert Kjetil Elvebakken:

Norsk fotball er på knærne. La oss yte vårt – og øke balltempoet i alle fall med 3 % (litt høyere enn styringsrenta?). Please?

Styret er dessverre bortreist i anledning krisen i NFF. Snakk om at Ada har tid til oss, nå som ukene hennes blir lange.

De som har gjennomført obligatorisk oppkjøring (superkompensasjon, dehydrering, mental sperrefjerning, tigerbalsamkuren) er velkomne til five a side på Sogsti søndag.

Etter deltakelse i turnering:

Styret er fornøyd med forrige søndags begivenheter. Forsåvidt. Man snur ikke en supertanker på et frimerke. Men en seier av 3 er oppmuntrende. Vi tar det derfra.

Og ganske nylig:

Kjetil er i Barcelona førstkommende søndag (handler spillere, så her kan ingen kjenne seg trygge).

- Spiller dere kamper mot andre lag?

- Vi deltar på turnering en dag i året, men ellers holder vi oss til kamper internt i laget, sier Elvebakken.

- Det er lett å få skader - er oppvarming og uttøyning en del av treningen?

- Nei, oppvarming? Vi må ikke bli slitne heller, ler fotballspillerne, slenger jakka over skulderen og tusler hjem til en sen frokost med familien.

Krutt igjen: Fra v. Kjetil Elvebakken, Nils Witzøe og Frank Kongshaug.

Krutt igjen: Fra v. Kjetil Elvebakken, Nils Witzøe og Frank Kongshaug.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.