Gå til sidens hovedinnhold

Molde FK endret alder på spiller

Artikkelen er over 7 år gammel

I går var Moldespiller Aliou Coly født i 1990. I dag er han født i 1992. Det i følge moldefk.no.

2. divisjonslaget til DFI tapte (4-1) bortekampen for Molde 2 mandag. Det ble vurdert å protestere fordi DFI mener Molde hadde fire spillere fra Tippeligastallen over 22 år på banen samtidig. Det er bare tillatt med tre overårige.

Les også: DFI legger inn protest

Spilleren det strides om er Aliou Coly.

På Molde FKs spillerprofil sto det i går at han er født 14.09.1990. Dette er også fødselsdatoen vi finner i FIFA og i Wikipedia

I senegaleserens pass, som er utstedt i 2011, står det at han er født 10.12.1992, i følge Molde FK. Og det er denne fødslesdatoen Fotballforbundet har oppført i FIKS.

I dag er fødselsdatoen på spilleren endret på moldefk.no til 10.12. 1992.

- Jeg anbefaler overfor styret i DFI Fotball at vi ikke forfølger denne saken, siden Fotballforbundet forholder seg til passet utstedt i 2011, sier sportslig leder i DFI Fotball, Lars Smith.

For DFI Fotball vil ikke tap eller seier i denne kampen få noen betydning. Men dersom Molde 2 hadde tapt dette oppgjøret, ville det høyst sannsynlig resultert i nedrykk for Molde-rekruttene.

Det er flere lag i Oddsenligaens avdeling 1 utfallet av denne saken kan få stor betydning for. Amta-sporten kjenner til at flere av klubbene i avdelingen følger saken nøye.

Are Lervik i Molde FK har ingen forklaring på hvorfor Coly sto oppført med fødselsdatoen 14.09. 1990 på Molde FKs nettsider mandag.

- Da vi fant ut at dette var feil fødselsdato og år, endret vi det til den datoen som står i passet, sier Lervik.

Vi legger til at Coly spilte landskamp mot Mexico for det senegalesiske U23 landslaget i mars 2012. I følge passet som forteller at han er født i 1990, var han på det tidspunktet 19 år.

Kommentarer til denne saken