Drøbak var kunstnerens «jordbærsted» i barndommen. Nå er David Kolstad tilbake for å vise sitt spennende univers i Galleri Vera.

– Foreldrene mine bor i Drøbak, hvor jeg tilbrakte alle mine somre som barn, sier David Kolstad og åpner døren til foreldrehjemmet som er nærmeste nabo til Galleri Vera. Der åpner han utstilling lørdag. På programmet står blant annet innslag med artistene Gihle og Gjærum, som i disse dager opptrer i «Sommer på brygga».

Mye vær

På gulvet i foreldrenes hus ligger lerret klar til å spennes ut. Med bred pensel maler Kolstad åpne landskap med mye vær. Vær i alle kontraster.

– Malerier mine er inspirert av naturen i blant annet Skåne, Danmark og Nord-Tyskland, men også fra Florida hvor jeg har feriert en del. Men vær er universelt, så hvor inspirasjonen er hentet fra er egentlig underordnet, sier Kolstad.

Uro

Landskapene i maleriene er forlatt av mennesker, og naturens uro trer tydelig fram.

– Mange sier at de opplever å gjenkjenne både steder og egne følelser i maleriene mine uten at jeg nødvendigvis selv har søkt å gjenskape konkrete steder i disse. Jeg overlater til hver enkelt å legge sin egen mening og forståelse i hvert maleri, sier David Kolstad, som er utdannet industridesigner. Kolstad bor i dag i Berlin og er gift med tidligere stortingsrepresentant for Akershus Høyre, André Oktay Dahl

I 2009 satset David Kolstad for fullt på billedkunst og hadde samme år sin første separatutstilling ved «Galleriet i Schweigaards gate».

Siden den gang har det gått slag i slag med utstillinger og til høsten planlegger han sin første Berlin-utstilling.

Nye inntrykk

På utstillingen på Galleri Vera vil han presentere ting han har arbeidet med det siste året.

– Nye inntrykk i verdens beste hovedstad, Berlin, gjort både noe med motivasjonen min og at jeg har tort å eksperimentere mer med farger og uttrykk, sier David Kolstad.

Utstillingen varer til 12. juli.