Næringslivet møttes for første gang på tvers av kommunegrensene i en felles ringedugnad for TV-aksjonen. Stedet var Quality hotell på Mastemyr ved Kolbotn.

Ringedugnaden går ut på at personer fra organisasjons- og næringsliv innad i hver kommune møtes én ettermiddag uken før TV-aksjonen for å ringe rundt til sitt nettverk for å oppfordre disse til å gi penger, som i år går til Regnskogfondet.

Første gang

– Vi får inn bidrag fortløpende her rundt bordet. Det er litt spesielt å ringe til kunder og leverandører, sier Øystein Grøstad i Nesodden Eiendomsservice.

Det er første gang han er med på ringedugnaden, hvor han delte bord med fem andre næringsdrivende fra Nesodden. Rundt de resterende bordene satt representanter fra Oppegård, Enebakk og Vestby kommune.

Konkurranse

– Det jobbes iherdig rundt bordet her. Det ligger litt konkurranse i lufta, det er det ingen tvil om. Det er jo mye næring i Oppegård, men vi har et håp om å slå dem, sier Grøstad før han må kaste seg over telefonen igjen.

Innsatsen lønte seg, for Grøstad og co. slo de andre kommunene med flere titalls tusen kroner. Da Amta gikk i trykken hadde gjengen på Mastemyr sammenlagt samlet inn 156.579 kroner.

For de næringsdrivende som ikke ble oppringt er det mulig å gi ved å gi inn på nettsiden giverstafett.no.