Gå til sidens hovedinnhold

Frode setter søkelyset på USA: – Med det amerikanske systemet blir dette aldri uaktuelt

Et øyeblikk

Navn: Frode Moss Johansen
Alder: 57
Bor: Drøbak
Yrke: Driver Pilotbutikken/musiker

– Du har sluppet en ny singel «American Dream», som er å finne på forskjellige strømmetjenester. Låta må sies å være særdeles aktuell i disse tider. Fortell. (se videoen til låta nederst i saken)

– Dette er en låt som er låt som er laget på midten av 2000 tallet da Bush gikk inn i Irak. Den ble spilt inn, men ikke gjort noe mer med. Før nå. Det er den første singelen av mange som kommer. Den var aktuell da, og med det amerikanske systemet blir dette aldri uaktuelt.

– Er det rett å plassere låta, og dere i bandet Sterke Saker, i et landskap mellom The Quireboys og Bob Dylan?

– Ja, vi nok litt der. Denne låta heller litt mer mot Americana, med gode elementer fra rocken. Låta er meldt på til en amerikansk låtskriver-konkurranse, så vi får se hva som skjer.

– Det er en spesiell tid for alle nå. Noe kulturfeltet også har fått kjenne. Hvordan har det siste halve året påvirket Sterke saker?

– Det har blitt færre spillejobber, men mer tid i studio. Dylan-festivalen delte vi opp over to dager med mindre publikum. Eller har det blitt noen enkeltkonserter, blant annet på Miramar. Da med en nedstrippet versjon av Sterke Saker.

– Som band har nesten ikke vært så mye sammen som nå! Det er fordi vi har holdt på i studio, med å spille inn mine låter. Sterke Saker spiller mest cover, når vi spiller egne låter går vi under Frode Moss Johansen.

– Fortell noe folk ikke vet om deg.

– Jeg var den aller første som begynte med kitesurfing i Norge. Det var i 1991. Det kan gjøres til vanns og på snø, selv kiter jeg aller mest på snø.

– Hvis du fikk 100 000 kroner du kunne gitt til et veldedig formål/organisasjon, hvem hadde fått pengene?

– Det hadde gått Drøbak Vel og til fyrverkeriet som, vanligvis, arrangeres utenfor Sjøtorget.

– Som Amta-redaktør for en dag, hva hadde du satt på dagsorden.

– Da ville jeg har lagt opp til flere kulturreportasjer fra arrangementer. Ser at andre aviser dekker konserter og annet, det ønsker jeg meg mer av i Amta.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.