Sunnaas fikk ærespris - ga pengene videre

Tilfreds tospann: Styreleder Magne Helander (t.v.) og daglig leder Siri Fuskeland Hafsteen i Stiftelsen Sykehusbarn er svært takknemlig for bidraget fra Sunnaas sykehus. Foto: Eivor Eriksen

Tilfreds tospann: Styreleder Magne Helander (t.v.) og daglig leder Siri Fuskeland Hafsteen i Stiftelsen Sykehusbarn er svært takknemlig for bidraget fra Sunnaas sykehus. Foto: Eivor Eriksen Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) ga årets ærespris på 50.000 kroner til Sunnaas sykehus under helgens landsmøte, men hjørnesteinsbedriften på Nesodden valgte å gi pengene videre til Stiftelsen Sykehusbarn.

DEL

Den solide rehabiliteringsinstitusjonen på Nesodden føyer seg inn i en ærerik rekke som startet med Gro Harlem Brundtland i 2003. Men Sunnaas sykehus ønsket altså at andre skulle få nytte av pengene:

– Det er utrolig flott at Sunnaas sykehus ble tildelt den prestisjetunge æresprisen fra LHL, og vi i Stiftelsen Sykehusbarn er veldig takknemlige og stolte som får forvalte den flotte gaven på 50.000 kroner, konstaterer stiftelsens daglige leder, Siri Fuskeland Hafsteen som bor på Oksval.

Les mer: Stiftelsen Sykehusbarn gir bort nok en bil

– Snart jul

Nesoddingen legger ikke skjul på sin glede og hun begrunner hvorfor:

– Det er snart jul, og Stiftelsen Sykehusbarn skal levere julegaver til barn som må feire jul på sykehus over hele Norge. Denne gaven vil glede mange barn på sykehus. Det er ikke vanskelig å forstå at dette er en gave som er svært kjærkommen for en liten organisasjon som er helt avhengig av økonomisk støtte fra private givere og bedrifter.

Stiftelsens styreleder, Magne Helander fra Drøbak, er ikke mindre blid:

– Dette er veldig overraskende, men ikke desto mindre svært gledelig. En slik gave er helt super for oss som er avhengig av donorer og sponsorer, for å holde oppe vårt aktivitetsnivå, hevder Helander.

Les mer: Stiftelsen Sykehusbarn fra Drøbak har havnet i olympisk kappestrid

– Ut av hverdagen

– Barn og unge som må oppholde seg på sykehus i kortere eller lengre tid på grunn av skader eller sykdom, og deres pårørende, opplever ofte store endringer i livene sine. Dette blir helsepersonell som jobber med barn påminnet om hver eneste dag, slår klinikksjef ved Sunnaas sykehus. Kathi Sørvig, fast innledningsvis som forklaring på hvorfor Sunnaas valgte å gi pengene videre.

Og hun forklarer videre sykehusets spesielle søkelys på barn og unges behov:

– På Sunnaas sykehus møter vi barn og unge med store behov for spesialisert rehabilitering etter ervervede skader. Sykehuset har en egen barne- og ungdomsenhet, og er forberedt på at vi kan få et større ansvar for å behandle barn med behov i årene framover. Til oss kommer barn og ungdom som rykkes ut av hverdagen og sin daglige kontakt med familie og venner. Det er en stor påkjenning. Oppholdene kan være langvarige, og vi må virkelig gjøre alt i vår makt for gjøre tiden hos oss god og meningsfylt.

Sørvig er opptatt av å støtte Stiftelsen Sykehusbarn i arbeidet de gjør for nettopp barn og unge på sykehus:

– Stiftelsen Sykehusbarn bistår sykehusene i det viktige arbeidet for at barn og unge skal ha det så godt som mulig når de er innlagt på sykehus. Sunnaas sykehus vil derfor vise vår støtte til dette arbeidet. Derfor har vi valgt å donere prisbeløpet på 50.000 kroner til Stiftelsen Sykehusbarn, sier klinikksjef Kathi Sørvig.

Les mer: Sunnaas sykehus et skritt nærmere bygging – fylkesutvalget trakk innsigelsen

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags