Startet uka med sledeføre flere steder – men etter hvert bli det pent og kaldt

Blokkert: Slik så det ut ved nitiden mandag morgen i bakken opp Linnebråteveien, fylkesvei 157, i Nordre Frogn. Foto: Tor Halle

Blokkert: Slik så det ut ved nitiden mandag morgen i bakken opp Linnebråteveien, fylkesvei 157, i Nordre Frogn. Foto: Tor Halle

Mange våknet opp til godt, gammeldags sledeføre etter nattens snøfall i Frogn og på Nesodden, men nå begynner brøytemannskapene å få kontroll.

DEL

Frogn/Nesodden: Det falt flere steder rundt 20 centimeter med snø fra søndag kveld til mandag morgen, og snøfallet skapte naturlig nok noen utfordringer for dem som skulle ta seg fram på morgenkvisten. En av dem som var ute og kjørte var Tor Halle som skulle levere ungene på Dal skole.

– Semitrailer står i Linnebråtebakken. Veien er blokkert i begge retninger, meldte han fem over halv åtte.

Løste seg

En drøy time senere tok han dette bildet og ga følgende beskrivelse:

– Nå er hengeren koblet fra og står inni grøfta tvers over veien samtidig som sjåføren må ta av hjulene fordi kjettingen har kilt seg mellom tvillinghjulene.

Han ga råd til dem som normalt bruker Linnebråteveien:

– Dette vil ta tid. Anbefaler omkjøring over Garderveien/Slottet for mindre biler, eller Havsjødalen/Digerud for tyngre kjøretøyer.

De to andre «verstingene» etter stort snøfall, henholdsvis opp Rundvollbakkene, fylkesvei 156, fra Nessetveien og inn Nesoddveien samt Skarphella opp Holtbråtveien, fylkesvei 78 fra fylkesvei 82, var framkommelige selv om det sto vogntog en stund i førstnevnte.

Otto Schacht, Frogn kommunes enhetsleder for kommunalteknikk, idrett/ byggesak og geodata, melder følgende til Amta mandag morgen:

– Alt mannskap er ute og brøyter, og for øvrig er det intet spesielt å melde.

Geir Efjestad, Nesodden kommunes fagleder for forvaltning, drift og vedlikehold, er mer opptatt av marka enn veiene, da Amta spør om status:

– Vi brøyter skøytebaner og kjører løyper i løpet av dagen, så alt er ok.

Kaldt og pent

For øvrig melder vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt på Blindern i Oslo, Per Egil Haga, følgende lokale vær de nærmeste dagene:

– Nedbørsområdet som har gitt en god del snø i natt trekker nordover, men det kan være fare for regn som fryser på bakken. Fra i ettermiddag blir det nordlig bris, opp i frisk bris i Ytre Oslofjord, og det blir etter hvert oppklaring og oppholdsvær i Follo og nordre del av Østfold. Det bygger seg opp et høytrykk i nordøst, som vil gi pent og kaldt vær utover i uken og inn i helgen.

– Hvor kaldt blir det?

– Det blir trolig ikke så kaldt som siste kuldeperiode fordi sola jo står stadig høyere på himmelen. Jeg vil tro dagtemperaturen vil ligge oppunder null, men nattetemperaturen vil nok falle til under minus 10 mange steder, sier statsmeteorolog Per Egil Haga.

Les mer: Sprengkulda setter sitt preg på dagliglivet i Drøbak og andre steder langs Oslofjorden

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags