Navn: Hans Martin Molvik Alder: 35 år Bosted: krogstad i Ås Yrke: Kantor i Frogn

- Du dirigerer St. Hallvardguttene som har hatt store opplevelser i Roma denne uka?

- Ja, sammen med førti sangere er jeg på vei hjem. Vi har sunget på tre gudstjenester og holdt én konsert.

- Dere havnet på nyhetene?

- Ja, vi sang deler av et requiem i katakombene under jorden, der flere tusen er gravlagt. Alvor, spenning og utforskertrang preget koristene, men det aller største var å synge på messen i Peterskirken tirsdag kveld. Det er det ikke så mange kor som får oppleve.

- Fortell noe ikke alle vet om deg!

- At jeg blir rørt av å se rugby på TV. De gir bare alt for den ballen og kjemper med stor intensitet. Jeg meldte meg til og med inn i Ås rugbyklubb og var medlem et helt år uten å komme meg på trening.

- Hvis du får 100.000 kroner til et lokalt formål i Frogn, hvem får pengene?

- Pengene kunne støtte unge som ønsker å utvikle et spesielt talent, slik at de kan gå på den skolen som er best uten å måtte flytte ut av Frogn. Det synes jeg virker veldig gammeldags.

- Hvem fortjener en rose?

- Det har vært mye jobbing i det siste, så kona mi fortjener den. Gir også gjerne roser til alle mine gode kolleger på kirkekontoret, til koristene i Drøbak kantori og dem som holder i tidebønnen sammen med meg i Smia.

- Som Amta-redaktør for en dag - hva bruker spalteplass på?

- Sangen og musikkens plass i skolen. Jeg merker at konfirmantene har en del mangler og skulle ønske at sang og musikk-kunnskap ble prioritert høyere i skolen. Og at barn og unge kan tørre å synge høyt! Det er en glede som er gull verdt.

LES OGSÅ:

Dirket opp musikalsk «skattkiste» i Hospitalet 

– Drøbak har et godt rykte i musikknorge