Falt for Drøbaks sjarm, nå frykter hun utviklingen

Bomiljø: - Det er så mange koselige hus ved Sogstiveien. Jeg håper ikke noen må vike plass for utbygging, sier Kari Elliott.

Bomiljø: - Det er så mange koselige hus ved Sogstiveien. Jeg håper ikke noen må vike plass for utbygging, sier Kari Elliott.

Artikkelen er over 2 år gammel

Ti år etter at hun falt pladask for Drøbaks idyll og sjarm, synes Kari Elliott utviklingen går i feil retning og er redd for at den planlagte Ullerud-utbyggingen vil kreve riving langs Sogstiveien.

DEL

- Det er flott at verneforeningen engasjerer seg for de gamle husene i sentrum, jeg støtter fullt opp om det, men i tillegg håper jeg man tenker seg grundig om nå som det er planer om utbygging ved Ullerudbanen, sier Kari Elliott som frykter at trivelige hus i området må ofres. 

- Mange av de litt eldre husene ved Seven Eleven har jo sjel og gir et koselig inntrykk når man kommer kjørende til Drøbak. Hvorfor skal vi ødelegge det som er fint her, spør Kari Elliott som oppfordrer politikere og utbyggere til å tenke på estetikk og miljø når de fatter avgjørelser om eiendomsutvikling.

Store endringer: - Mye er endret siden jeg valgte å flytte til Drøbak for ti år siden, sier Kari Elliott.

Store endringer: - Mye er endret siden jeg valgte å flytte til Drøbak for ti år siden, sier Kari Elliott.

"Grå geitoster" i Drøbak

De ti årene Kari Elliott har bodd i Drøbak har hun opplevd at mye har endret seg.

-  Jeg vil ikke klage eller virke sint, men jeg elsker virkelig Drøbak og er opptatt av utviklingen, og endringene de ti årene jeg har bodd her har ikke allltid vært til det bedre. Det lille gartneriet der jeg pleide handle i ved Sogstiveien, er bare ett eksempel på noe som er revet. Det er bygget flere blokker og "grå geitoster" overalt.

Den pensjonerte professoren, som har bodd det meste av livet i California, bor i et eldre hus like ved Lensmannssvingen. Hun berøres ikke selv direkte av utbyggingen på Ullerud.

-  Vi som bor i Drøbak elsker jo stedet fordi det har luft, grønne lunger, skog, sjø og strand, og Drøbak er ikke bare trehusbebyggelsen i sentrum. Jeg er opptatt av at man skal ta vare på et trivelig bomiljø også utenfor sentrum, sier Kari Elliott.

LES OGSÅ: Brenner for Drøbaks verneplan - tenner fakler onsdag kveld

Nærhet til natur

Etter førti år San Diego og deretter fem på Nesodden, flyttet hun til Drøbak i 2006. Huset hun kjøpte er fra 1924. Her knitrer det i vedovnen og knirker i tregulv.

- Det var en gammel rønne, nå er det fint og jeg stortrives, sier Elliott som også har sønnen Corin i huset. Han studerer miljøpolitikk, er opptatt av stedstilhørighet og skeptisk til urbanisering.

- Å være opptatt av miljø handler ikke bare om regnskogen i Brasil, det handler også om vår egen nærhet til naturen. Lar vi penger og eiendomsutviklere kjøre løpet, kan Drøbaks genuine egenart forsvinne, sier Corin Elliott.

Ullerudbanen: - Jeg oppfordrer politikere og eiendomsutviklere til å tenke estetikk og miljø, sier Kari Elliott.

Ullerudbanen: - Jeg oppfordrer politikere og eiendomsutviklere til å tenke estetikk og miljø, sier Kari Elliott.

- Ikke fortetting

Tanken om fortetting har Kari Elliot lite til overs for. Fortetting i Drøbak tror hun handler mest om at det er i nærheten av sentrum og sjøen eiendomsutviklerne tjener mest penger.

- Men det er behov for å bygge flere boliger - også i Drøbak og Frogn - så hvor skal det bygges?

-  Dal i Nordre Frogn ønsker  flere hus, så hvorfor ikke bygge ut og gjøre det mer attraktivt der? Utbyggerne vil kanskje tjene mindre på prosjekter der, men førstegangskjøpere kan lettere komme inn på boligmarkedet. Å fortette midt i boligområder her ved inngangen til Drøbak sentrum betyr jo at folk blir fratatt utsikt, lys og luft,  og dette ødelegger trivelselen. Å fortette midt i boligområder her i sentrum, og samtidig ta fra folk utsikt, ødelegger trivselen. Det må finnes bedre løsninger enn det, sier Kari Elliott.

Artikkeltags