Rikke Øen fra Drøbak ble leder for Human-Etisk Forbund Follo

HELT SJEF: Rikke Øen fra Frogn ble torsdag kveld valgt til leder for Human-Etisk Forbund både i Frogn og Follo.

HELT SJEF: Rikke Øen fra Frogn ble torsdag kveld valgt til leder for Human-Etisk Forbund både i Frogn og Follo.

Selv jubler hun mest over rekordvekst i antall humanistiske konfirmanter.

DEL

– Stadig flere vil ha humanisme, etikk og kunnskap som grunnlag for konfirmasjonen sin. Og vi kan bli enda flere, sier den nyvalgte styrelederen i Human-Etisk Forbund Follo (HEF Follo).

HEF Follo avholdt årsmøtet på Kolben i Oppegård torsdag 8. februar. Rikke Øen ble valgt til ny styreleder og har tydelige mål.

– I 2018 blir det hele 499 humanistiske konfirmanter i Follo, mot 386 i 2017. Vi inviterer flest mulig unge inn for spennende lærdom om temaer som etikk, rus og seksualundervisning, sier Øen i en melding til Amta.

På sikt er målet å ha like mange konfirmanter som kirken, så arbeidet for nøytrale seremonirom blir viktig for forbundet framover.

– Rikke har lang erfaring

– Vi skal holde navnefester, konfirmasjoner, vielser og gravferder, men vi skal også jobbe politisk for at alle kommunene skal ta bedre vare på alle, uansett livssyn. Frogn har et godt nøytralt seremonirom. Det må folk i andre kommuner også få. Det skal vi jobbe for, lover Øen.

Valgkomiteens leder, Nicholas Wilkinson, er godt fornøyd med å få Rikke Øen valgt som leder:

– Rikke har lang erfaring både fra Human-Etisk Forbund og fra andre organisasjoner. Hun er en tydelig leder som får fram det beste i folk rundt seg. Vi er glad for å ha henne som frontfigur for et humanistisk Follo, sier han.

Styret for 2018:

Leder Rikke Øen, nestleder Bernt Hagtvedt, sekretær Arne Bodin, økonomiansvarlig Per Bratterud, konfirmasjonsansvarlig Guri Langmyr Iochev med Kristin Stub som vara, navnefestansvarlig Eva Petterson med Gro Ravne som vara og ansvarlig for andre aktiviteter Mai Lis Fremstad med Sturla Naas Johansen som vara.

Artikkeltags