Martin Halla, Maria Arrendondo og Torstein Sødal fylte rommet i Drøbaks lille trekirke med klassiske, herlig barnslige, nære og kjære, lystige og svingende og vakre, så vakre førjulstoner. Og de fylte det også med frogninger og andre som tydelig likte det de hørte.

Les også: – Neimen, det ble meg jo, som skal synge duett

Lokale stemmer begeistret

Med seg hadde trioen også invitert Drøbak og Frogn Barnegospel og Soulchildren. Og 19-årige Kine Merete Hole, som på forhånd var valgt ut for å synge duett med Arredondo. De lokale stemmene både leverete musikalsk og begeistret publikum.

- Jeg er veldig spent nå. Vi har bare sunget gjennom sangen én gang tidligere i dag, så jeg håper det går bra. Stemmen er varmet opp, og nå er det bare å vente. Jeg gleder meg veldig også. De andre er så utrolig dyktige, så det blir gøy å synge her i kveld, sier Hole, mens det stadig blir trangere om plassen på kirkebenkene før konserten.

Sammen serverte Hole og Arredondo en vakker versjon av "Himmel på jord" og publikum lot seg imponere av den unge, lokale sangerinnen.

Barnekoret sikret nok førjulsstemning for resten av konserten da de alle med lys i hånden kom gående inn i kirken. De sang "Nå tennes tusen julelys" så vakkert som bare barn kan.

Les også: Stjernene holder konsert for Baremas-guttene

Nytt blant det gamle

Blant sterke fremførelser av klassikere som "O, Helga Natt" og "Mitt hjerte alltid vanker" bød overraskende innslag som Coldplays "Fix You", «You'll Never Walk Alone» av Gerry & The Pacemakers, en lekende lystig og jazzet versjon av Prøysens "Romjulsvisa" og " Vi tenner våre lykter når det mørkner" med plystrende publikumskor på flere særpregede musikalske førjulsopplevelser.

Halla, Arredondo og Sødal hadde også gitt plass til en aldri så liten potpurri av amerikanske juleklassikere. Og selvfølgelig til " Deilig er jorden".