– Vi begynner straks arbeidet med lokalrevyen vår, og alle som vil bidra på en eller annen måte er hjertelig velkommen til første møte nå til mandag, sier Cathrine W. Langlie, styret i Drøbak Studiescene.

Drøbak Studiescene har en lang tradisjon med å lage lokalrevy ved juletider, med referanser til både lokale historier og personer. De har også et eget revy-band, som mange sannsynligvis kjenner godt – Dr. Øbak.

– Vi tar i alt som rører seg i Drøbak, men revyen er også for publikum utenfor kommunen. Selv om de kanskje ikke kjenner igjen personen som karikeres, vil de kjenne igjen typen. Alle steder har for eksempel sladrekjerringer, sier Langlie og ler hjertelig.

Scenedrømmen

– Om du har en drøm om å stå på scenen, har en ide til en sketsj, har en god sangtekst på lur, eller kunne tenke deg å lage scenografi – da er du hjertelig velkommen til oss, sier Langlie

 

– Ja, vi trenger hjelp til alt, innskyter Aase Winge, som også er i styret.

Hun påpeker at om du bare er nysgjerrig, kan du også komme på møtet på mandag, helt uforpliktende, eller kontakte Langlie. Aldersgrensen for å være med er 18 år, men utover det kan folk i alle aldere bli med. Medlemmene deres er alt fra 19 til 80 år gamle.

– Dette er amatørteater, så du trenger ikke å ha erfaring eller forkunnskaper. Vi er to i gruppa som er pedagoger, og medlemmer får tilbud om kurs i teaterteknikk og sangteknikk. Det anbefaler vi selvfølgelig dem som vil være med i revyen å få med seg, sier Langlie.

Ble en livsstil

Selv startet hun i Drøbak Studiescene som 18-åring, og ble så glad i hobbyen at hun ville jobbe med det også, og ble dramapedagog.

– For unge kan det å være med i Drøbak Studiescene være et springbrett inn i yrkeslivet, sier Langlie.

Winge mener at Drøbak Studiescene gir mange muligheter, blant annet gjennom at du får erfaring med å opptre foran mange mennesker.

– Dette er et aksepterende miljø hvor du får rom til å utvikle deg. Her er det viktig å by på «sæ sjæl» og ha det gøy. Om du nylig har flyttet hit, er det en flott måte å bli kjent med folk på, sier Winge, som selv har benyttet erfaringer fra scenen i arbeidslivet.

Det vil bli to øvinger i uka når revy-forberedelsene starter, men Langlie påpeker at opplegget vil bli tilpasset slik at det passer hver enkelt best mulig.

– Innspurten blir heftig, med øvinger i helger og sent på kvelden. Det er derfor vi har satt en nedre aldersgrense. Det krever innsatts, men vi organiserer oss godt og får det til, og det er utrolig gøy, sier Langlie.