- Valget av Donald Trump som USAs 45. president kom overraskende på en hel verden. Trump har presentert seg selv som en uforutsigbar politiker med raske og kontroversielle meninger. Han mangler enhver politisk erfaring, det preger hans uttalelser og Twitter-meldinger. Politikere, og grasrota, i mange land har allerede uttrykt uro over hans impulsivitet og verbale aggresjon, og ikke minst over Trumps forsøk på å målbinde media, sier Anne Schäffer i Avistegnenes Hus til Amta.

LES OGSÅ: Underviste flyktninger i Drøbak om ytringsfrihet

God oversikt

Bjørn Hansen, finnmarkingen som i en årrekke preget utenrikssendingene i NRK, bor på Nesodden. I april i fjor gjestet han Frogn U3A på Sjøstjernen.

Denne gangen vil han særlig ta for seg mulige konsekvenser av president Trumps skarpe kritikk av mediene som «løgnaktige» og som den egentlige «opposisjonen» i USA. Hva kan presidentens erklærte «krig» mot store deler av pressen komme til å bety for ytringsfrihetens kår i USA? Og hvordan kan det som skjer under president Trump kunne få betydning for mediene og ytringsfriheten i Norge, et lite land i NATO-alliansen?

Foredraget torsdag 23. mars i Avistegnernes Hus i Drøbak er et samarbeid mellom Avistegnernes Hus og  Humanetisk forbund, Frogn, der Sten R. Helland er leder. Kveldsarrangementet har fri adgang.

- Det vil bli anledning til spørsmål, sier Anne Schäffer.

Før foredraget blir det dessuten omvisning i Avistegnernes Hus for dem som ønsker det.

LES OGSÅ: Det finnes ingen andre enn Amta som rapporterer systematisk om det som skjer i Frogn og på Nesodden

Tegninger av Trump

- Vi oppfordrer folk til å benytte anledningen til å se utstillingen «Skarpe streker» om norske karikaturtegninger i et historisk perspektiv, og Avistegnernes årskavalkade 2016, deriblant en samling karikaturer av president Donald Trump, sier kurator Vigdis Wolden. Hun vil også fortelle om den kommende utstillingen som heter Frie ytringer/Freedom of Expressions, med åpning 15. april.

LES OGSÅ: Hva president Trump kunne lære av en dame fra Drøbak

Arifurs tegninger – og Arifurs frykt