Gå til sidens hovedinnhold

Takk for flott kulturliv

Artikkelen er over 4 år gammel

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

I løpet av en snau uke har Amta besøkt fire forestillinger der barn og ungdom har dominert på scenen.

Frogn kulturskole med sin oppsetning Fameflix, Nesodden teaterfabrikk med forestillingen Hammer’n og Tambur og Bakkeløkka skole kjører på med åtte oppsetninger av Dyrene i Hakkebakkeskogen. Bare sistnevnte er ventet sett av nærmere to tusen tilskuere.

Legg til tusen for Teaterfabrikken og minst tusen for Famelinja, så er det grovt regnet over ti prosent av befolkningen i Amtaland som har sett barn og unge i aksjon på en scene i nærmiljøet.

Det er ikke sikkert at alle disse talentene blir værende på scenen. Men de tar med seg en ballast videre i livet. De lærer å stå foran publikum. De lærer å håndtere sceneskrekk og å takle situasjoner der det gjelder å prestere når det gjelder.

Å se den gleden barna og ungdommen utstråler etter endt forestilling er bevis godt nok for oss om at denne type aktiviteter er samlende og viktig. Dessuten møter vi journalister stadig folk som oppnår suksess som skuespillere, musikere og idrettsutøvere som sender en takk til de som ga dem tillit og trygghet da de var yngre.

Heia alle dere på scenene, dere bak scenene, dere som jobber ved kulturkontorene eller på dugnad som billettører og kioskmedarbeidere, dere som kjører barna hit og dit og heia alle dere som går på forestillingene.

God helg.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.