– Hovedgrunnen til at Astrid Urbye mottar Frogn KrFs stå-på pris 2015, er hennes store engasjement i lokalmiljøet, sier Bente Bjerknes i sin tale.

Frogn KrF har startet en tradisjon hvor de hedrer en person som har gjort en særlig innsats i lokalsamfunnet, og denne gangen ble den utdelt til Astrid Urbye, som er en kjent person for mange i Frogn.

Urbye dannet Facebook-siden «Drøbaksvenner» i 2007, og engasjerer seg i Røde kors, Rotary, kunst og kultur, kirken og mye mer.

– Hun er raus og kreativ og hjemmet er alltid åpent, Ja det går til og med an å banke på for å låne litt ketsjup når man har glemt det på piknik i Badeparken, fortsetter Bjerknes i sin tale.

– Hun har et varmt og bankende hjerte for Drøbak – ja for hele kommunen vår. På sin egen unike måte bidrar hun til et levende, varmt og inkluderende lokalsamfunn. Hun er et forbilde og en mentor. Det ønsker vi i KrF å hedre henne for, avslutter Bjerknes.

Flere av dem som hadde møtt opp på Kumlegården denne onsdagskvelden ble blanke i øynene da Astrid gikk opp for å motta prisen – inkludert hovedpersonen selv.

– Den vanligvis så talefulle damen har ingen ord nå, sier Urbye.

Hun forteller at prisen kom som en stor overraskelse på henne.

– Men det viktigste for meg, og det som gir meg aller mest glede, er å få lov til å bidra. Jeg kan jo ikke løse kryssord hele dagen, jeg må jo gjøre noe, sier hun blidt.

– Det er flott at det tas initiativ til å påskjønne enkelte som bidrar i samfunnet. Flere av partiene har slike priser og utmerkelser, og det er bra, sier Urbye.

Bjerknes forteller at de har lagt merke til Urbyes innsatts i mange år, og nå var det på tide at hun ble satt pris på på denne måten.

– Det var soleklart at hun skulle få stå-på prisen 2015, sier Bjerknes.