Kvinnedagen markeres på Folkvang 7. mars

Av
DEL

InnsendtTemaer for samlingen er sosial kontroll og æreskultur. Frihet til å velge utdannelse, livsledsager og yrke er en selvfølge i vår kultur. Internasjonal solidaritet er avgjørende for at kvinner over hele verden skal få det samme. Det internasjonale samfunnet må være med å påvirke utviklingen.

Altfor mange kvinner er utsatt for sosial kontroll, og også i Norge skjer det æresdrap.

For å kunne forstå de utfordringer mange kvinner står over for, er det viktig at vi lytter. Hvordan kan vi bidra rent konkret for å forebygge her i vårt lokalmiljø?

Vi ser frem til å lære og å lytte til to av våre sambygdinger som selv har erfart undertrykkelse og sosial kontroll.

Nadia Hossini kommer fra Afghanistan. Hun er filmskaper og vil vise en 15 minutter lang film om situasjonen for kvinner fra sitt hjemland.

Abida Akhtar er en norsk-pakistansk samfunnsdebattant, barnebokforfatter og foredragsholder. Hun kom til Norge fire år gammel og er utdannet miljøarbeider. Hun sitter i styret for sekulær integrering som arbeider med å forebygge ekstremisme, tvangsekteskap, æreskultur og utenforskap. Hun jobber frivillig for Kirkens Bymisjon.

Scala damekor står for underholdningen.

I år er det 10 års «jubileum» for 8. mars-markeringen på Folkvang i Frogn. Bygdekvinnelaget har valgt et internasjonalt tema denne gang. Og som alltid kjærlighetssuppe og kaffe. Men obs: Markeringen blir torsdag 7. mars.

Bente, Elisabeth og Ellen

Medlemmer av Frogn Bygdekvinnelag

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags