OSCARSBORG: Det gikk fra klassisk norsk rock til dansbar hiphop i kveldstimene på Oscarsborg Akustiske lørdag

Etter to mer intime opptredener av Big Bangs Øystein Greni og Anna Of The North i Borggården, var det norsk stadionrock fra Østfold som sto på menyen da den største scenen åpnet kvelden på Oscarsborg Akustiske lørdag.

Frisk nostalgi

Og CC Cowboys er kanskje det norske rockebandet som bare blir bedre og bedre med årene, 25 år etter debutplaten Blodsbrødre med "Harry", "Dødmanns Blues" og "Vill, vakker og våt".

De nevnte låtene var de som fikk Oscarsborg til å rocke vilt lørdag kveld, sammen med Ole Paus-klassikeren "Nå kommer jeg og tar deg" samt festfavoritten "Tigergutt".

Magnus Grønneberg var i slag lørdag, sammen med sine sidemenn Jørn Christensen og Per Vestaby som begge er legender i norsk rock sammenheng.

Bildeserie

Folkefest på Oscarsborg

Ferskvare

Nostalgi til tross, CC Cowboys er også er band av i dag, og for to uker siden kom bandets tiende album Til det blir dag. Fra den fikk vi blant annet "Du som klemmer på mitt hjerte" og åpningslåten "Magisk".

Og det var det faktisk på Oscarsborg lørdag. Rett og slett magisk.

Bildeserie

Oscarsborg akustiske lørdag

 

Sprudlende Mena

I Borggården var kveldens siste artist ut Maria Mena.

"Dette har jeg gledet meg til. Litt overtenning her nå, men det skal vi finne ut av", sa en strålende opplagt Maria Mena til Borggården-publikummet.

Solfylt musikalsk sommerkos på Oscarsborg Akustiske 

De fikk senere Mena-hits som "Caught Off Guard, Floored By Love", "You're The Only One", "All This Time" og en ny låt som fikk verdenspremiere på Oscarsborg lørdag.

 

Dansbar finale

Oscarsborg Akustiske 2015 var en suksess lenge før Timbuktu gikk på scenen lørdag.

Og de siste 75 minuttene under årets festival brukte publikum til å danse seg inn i natten med den svenske hiphop-artistens smittsomme rytmer og energi.

Avslutningsvis fikk vi "Alla vil til himmelen" og "Resten av ditt liv", og da var faktisk en himmelsk stemning på Oscarsborg.

- Vi er så glade for at festivalen har satt seg, og i år hadde vi været på vår siden også. Vi er veldig fornøyde, sa festivalgeneral Hans Petter Haaland til ØB da den fjerde festivalen nærmest seg slutten.