OSCARSBORG: Solen skinte om kapp med artistene under Oscarsborg Akustiske sin åpningsdag fredag.

Med joviale og publikumskjære artister som Lillebjørn Nilsen, Oscar Danielson og Kurt Nilsen lå alt til rette for en strålende dag for breddepublikummet på Oscarsborg Akustiske.

Sol

Og heldigvis ble det faktisk "Barn av regnbuen" og ikke "Barn av regnbygen" da Lillebjørn Nilsen startet kvelden med sommerfrisk nostalgi i Borggården.

Med Bertine Zetlitz etterpå startet dansingen, med Oslo-jentas hits som "Girl Like You" og "Adore Me", "Fake Your Beauty" til hennes norske ferskvare "Sett at vi sier det sånn", "Fort" og "Hoppetau" fra hennes nyeste album Tikamp.

Innbitt Nicolas

Til tross for den joviale røde tråden gjennom hele kvelden, sto den nye popkometen Emilie Nicolas for kveldens mest innbitte og mest innavendte opptreden.

Men hun bergtok de mest dedikerte på sletta likevel med gnistrende versjoner fra braksuksessen Like I'm A Warrior med låter som "Grown Up", kveldens tøffeste låt "Fail" og radiohiten "Pstereo".

Inne i Borggården igjen sto Oscar Danielson med kveldens laveste skuldre og sjarmerte seg gjennom settet sitt med tørr humor og varm tilstedeværelse.

Og selvsagt fikk vi "Besvärjelse", tre år etter Oscar Danielson besøkte Oscarsborg Akustiske for første gang. Da var det ikke mange som visste hvem han var, men det er det definitivt nå.

Godt besøkt

Oscarsborg Akustiske var godt besøkt fredag, og selv om festivalen heter akkurat det, var både artistene og stemningen elektrisk da Kurt Nilsen avsluttet kvelden utenfor Borggården med fullt band og full trøkk.

Bildeserie

Folkefest på Oscarsborg

Bildeserie:

VIDEO:

Forrige gang Kurt var på tur i Follo, var det den norskspråklige platen Inni en god periode som var hovedretten. I sommer er det slagerne som preger setlisten, fra starten med "All You Have To Offer" via "Rise To Occasion" til norske radiofavoritter som "Du sa" før han avsluttet slik vi ble kjent med han for 12 år siden med Tal Bachmans "She's So High".