Privatisering av barnehagesektoren

Av
DEL

MeningerRødt Frogn ønsker en gratis, offentlig barnehage med nok ansatte. Det skal ikke være mulig for private aktører å tjene penger på å drive barnehager som er offentlig finansiert.

Konsekvensene av å legge ut barnehager på anbud, vil være at de ansatte som i utgangspunktet har gode lønns og pensjonsavtaler i det offentlige vil gå betydelig ned i lønn samt miste gode pensjonsavtaler.

Dette fører til at flere av dem som går ned i lønn vil slutte når man går over til en privat aktør. Det betyr igjen at vi mister verdifull kompetanse i barnehagene.

Vi i Rødt jobber for å gjøre slutt på private aktører i barnehagesektoren. Penger bevilget av det offentlige skal gå til best mulig omsorg for barna våre, ikke til privat profitt.

Vi ser at private aktører benytter mer og mer ufaglært arbeidskraft. Dette fører til lavere lønnskostnader for disse selskapene, dette går utover den faglige standarden i barnehagene.

I februar d.å. gikk det ut et internt direktiv til barnehagene i Espira-kjeden. I dokumentet står det at de gjennomsnittlige lønnskostnadene må ned ifølge Dagbladet. Barnehage-kjeden skal ikke lenger ansette fagarbeidere i barnehagene, og ansatte som ønsker å ta fagbrev vil ikke få opprykk av stilling og lønn som fagarbeider.  

Vi ser at her handler det om å spare lønnsutgifter og dermed kunne ta ut mer profitt.

Derfor er vi i Rødt imot å privatisere barnehagene. Vi vil at de ansatte skal ha anstendig lønn og en god pensjonsavtale.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags