Nå møtes de for å diskutere sikkerheten i Frogntunnelen

Ordfører i Frogn, Thore Vestby, har engasjert seg i Frogntunnelen. Han lover å jobbe for strakstiltak i tunnelen.

Ordfører i Frogn, Thore Vestby, har engasjert seg i Frogntunnelen. Han lover å jobbe for strakstiltak i tunnelen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

- Dette møtet er utrolig viktig, og jeg er veldig glad for at politikerne har engasjert seg i saken, sier Ellen Paulsen.

Tidligere i sommer skrev Amta om Paulsen, som fikk oppmerksomhet landet over etter et facebookinnlegg. Hun skrev rørende om en ekkel forbikjøring i Frogntunnelen, det var like før det ble en storulykke.  Innlegget ble delt over 25 tusen ganger, og veisjefer, trafikkeksperter og politikere roste henne for bidraget til trafikksikkerheten.

Men Paulsen sa seg ikke fornøyd med bare å sette søkelyset på trafikksikkerhet. Hun vil ha tiltak på plass i Frogntunnelen nå, en strekning mange opplever som skummel. Nå har hun engasjert frognordfører Thore Vestby i saken, som gikk ut i Amta og  lovet at han skulle se på saken.

Strakstiltak

Nå blir det muligens fart på saken. I dag skal Thore Vestby og Gunnar Melgaard, leder for Hovedutvalg for samferdsel i Akershus fylkeskommune, møte Nils Erik Bogsrud, leder for Statens Vegvesen i Akershus. De skal diskutere hvilke muligheter som finnes med tanke på strakstiltak.

- Ellen Paulsen ringte meg og lurte på hvordan hun kunne gå videre i saken. Derfor tok jeg et initiativ overfor vegvesenet og Bogsrud, og det viste seg at Thore Vestby også hadde tatt kontakt, sier Melgaard.

Det har skjedd to dødsulykker i Frogntunnelen siden den åpnet, i tillegg til kollisjoner med mindre alvorlig utfall. Siden det er en riksvei er det veivesenet som har ansvaret for strekningen. Oppmerksomheten om tunnelen hadde gått samferdselslederen hus forbi i sommerferien. Tirsdag startet vegarbeidere med å asfaltere strekningene utenfor tunnelen.

- Jeg så at de arbeidet med veien, og tenkte at nå er det jo et perfekt tidspunkt for å få merket opp veien, sier Ellen Paulsen.

Hun ble også invitert til møtet, men hadde ikke mulighet til å stille. Hun har oversendt sine innspill til politikerne.

Ellen Paulsen engasjerer seg sterkt i trafikksikkerheten i Frogntunnelen.

Ellen Paulsen engasjerer seg sterkt i trafikksikkerheten i Frogntunnelen. Foto:

Mange innspill

Dette er tiltakene Paulsen vil at politikerne skal ta stilling til:

  • Forbud mot forbikjøring i Frogntunnelen.
  • Forbud markeres med skilt, samt ved dobbel sperrelinje.
  • Det bør på sikt lages fysiske sperrer, gjerne med midtdeler.

Veisjefen har med seg overingeniør for trafikkseksjonen i vegvesenet, Jakob Torgersen, som har vedtaksrett over skilting og lignende sikkerhetstiltak. Verken veisjefen eller politikerne kan forskuttere resultatet av møtet.

- Vi skal høre med veisjefen hva vi kan få til. Jeg er usikker på om vi er tidsnok ute i forhold til det arbeidet som gjøres nå, men det hadde vært greit å kombinere det. Jeg regner med at vi står sterkere når det kommer signal fra politisk ledelse både i kommunen og fra fylket, sier Melgaard.

Thore Vestby har uttalt til Amta at han ønsker midtdelere i form av plastvimpler. Disse gir etter uten å skade bilen hvis en trenger å snu i tunnelen for eksempel ved en ulykke, men vil motvirke farlige forbikjøringer av typen Ellen Paulsen opplevde.

Elektronisk varsling

Det er en kjent sak at det fort blir trafikkaos rundt Frogntunnelen når Oslofjordtunnelen stenger, fordi folk ikke vil stå i kø, og prøver å snu.

- Det skal jeg ta med meg med tanke på elektronisk varsling. Det er jo vanlig mange steder nå, sier Melgaard.

 Paulsen vil også ha mer enn varsling.

- Jeg ønsker statiske skilter der det står at folk som venter i kø for tunnelåpning enten må legge seg ut på veiskulderen, eller kjøre videre og finne andre veier, sier hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.