Frognrussen ville støtte Kreftforeningen - nå må de avlyse husbesøk

SKULLE SAMLE INN: Halvtimen etter at dette bildet ble tatt, kom beskjeden at aksjonen ble avlyst. Her ser du flere fra russestyret som skulle gått i aksjonen. Til venstre ser du russepresident Herman Flesvig.

SKULLE SAMLE INN: Halvtimen etter at dette bildet ble tatt, kom beskjeden at aksjonen ble avlyst. Her ser du flere fra russestyret som skulle gått i aksjonen. Til venstre ser du russepresident Herman Flesvig. Foto:

Etter planen skulle Frognrussen ta et Krafttak mot kreft onsdag ved å samle inn penger til Kreftforeningen. På grunn av koronautbruddet i Norge avlyses nå planene.

DEL

FROGN: På Frogn videregående skole var russen nesten i mål og klare for å gå med bøsser i forbindelse med kreftaksjonen. Brått kom beskjeden fra Kreftforeningens regionkontor med beskjed om at det skulle avlyses.

– Vi skulle til å gjøre klar alle bøssene. På veien dit ble jeg ringt opp av distriktssjef i Kreftaksjonen. På grunn av koronaviruset kommer det ikke til å bli noen som går ute med bøsser, men en vanlig innsamling gjennom Vipps, forteller russepresident Herman Flesvig og legger til:

– Vi tenker at det er trist. Det er mange som har sett fram til det. Vi har lagt ned mye arbeid i dette. Men jeg vil tro at denne avgjørelsen er det beste. Vi stoler på de som har tatt avgjørelsen.

Hadde forholdsregler

Etter planen skulle rundt 60 til 80 elever gått i Frogn fra klokken 18.00 til 21.00 onsdag kveld. De hadde allerede forholdsreglene klare for å unngå smitten mens de var ute. En av tiltakene var god håndhygiene og holde en viss avstand til folk.

– Vi må ta forholdsregler, ikke være nær penger. Når vi kom hjem fra aksjonen må vi vaske hendene og ha god hygiene, fortalte Helene Holsted til Amta før det hele ble avlyst.

Nå oppfordrer russen til at folk som vil støtte aksjonen bruker Frogns vippskonto til Krafttak mot Kreft, 431014.

– Vi håper at folk vil donere til den og at vi får støtte, sier han.

Russetreff avlyst

For hver time som går avlyses flere og flere arrangementer.. Folkehelseinstituttet har gått ut og sagt at arrangementer på over 500 mennesker bør avlyses eller utsettes. Flesvig synes det ikke er en heldig situasjon at det hviler tvil om landstreffene blir avlyst.

– Det er trist at de avlyser et russearrangement. Men at vi må avlyse veldedige formål er en tankevekker og trist. Vi må bare skje hva som skjer og hva som kommer. Det er veldig usikkert framover. Vi må bare høre på det som skjer og de tipsene vi får, avslutter presidenten.

GLEDET SEG: Det var mange i russestyret som så frem til Krafttak mot Kreft.

GLEDET SEG: Det var mange i russestyret som så frem til Krafttak mot Kreft. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.