FROGN: Espely Hagesenter bidrar med blomster til Ullerud Helsebygg ved spesielle anledninger. Ved julebordet som var et samarbeid med russen i Frogn, var det hagesenteret i Drøbak som sto for blomsterpynten.

Etter at koronakrisen inntraff og Ullerud måtte stenge dørene for besøkende, bestemte de seg for å donere vekk mange fine blomster.

Vi føler at det er et hyggelig sted å bidra med blomster. Da koronasituasjonen kom, ble det en litt annerledes hverdag for dem. Behovet for å se på noe pent ble ikke noe mindre av den grunn. Ingen besøkende får gå inn i bygget, men nå får de noe pent de kan se på, forteller Hilde Kristiansen fra Espely Hagesenter.

– Hvilken type blomster fikk dem?

– Vi ga vekk stemorsblomster som vi selv produserer. Vi ga også bort påskeliljer som er norskprodusert. De er fine å se på og på nettene er det fremdeles litt kaldt. Derfor valgte vi dem, svarer Kristiansen.

Giverglede

Kristiansen ønsker ikke å ha fokus på hvor mye de 300 plantene kostet, men heller givergleden og ønsket om å bidra i fellesskap.

– Det koster noe å gi det vekk, men siden vi produserer det selv, slipper vi et mellomledd da vi er grossist. Uansett tenker jeg at det er en viktig ting å bidra med. Vi setter dette på kontoen for hygge i nærområdet, sier hun med et smil.

– Er det noe annet du vil legge til eller fortelle om?

– Jeg tenker at det er meningsfylt å støtte opp en plass som Ullerud. Vi vet at det er et positivt tilskudd i en hverdag som kan føles litt vanskelig. Spesielt nå for tiden. Det gjør oss godt at andre blir glade og fornøyde, avslutter Kristiansen.

Godt mottatt

Enhetsleder Kristin Lahnstein Jørstad hos Ullerud Helsebygg setter stor pris på at de fikk blomstene.

– Når vi ikke har anledning til å ta blomster inn i bygget er det ekstra viktig å kunne gjøre det vakkert ute. Derfor var det fantastisk hyggelig av Espely Blomster å donere blomster til helsebygget. Dette betydde utrolig mye for alle som bor og jobber her, og selvfølgelig også for alle andre som spaserer i området. Det skapte varme, glede og håp i en krevende tid for oss alle. Virkelig en nydelig tanke og vakker handling, tusen takk til Espely, sier hun.