Ny områdeplan for gamle Drøbak

Av

Rådmannen har nå lagt fram et nytt forslag til ovennevnte plan, av mange kalt Verneplanen.

DEL

MeningerVerneforeningen Gamle Drøbak (VGD) vil påstå at vi har fått et meget godt planverk fra administrasjonen. Det er systematisk og kvalitetsorientert i forhold til vernekategorier, godt beskrevet, og gir et regelsett som også fylkets kulturminneavdeling og riksantikvaren vil kunne godkjenne.

Etter vår mening kan forslaget med små endringer, godkjennes slik det foreligger.

Vi har den siste tiden fulgt Høyres kamp mot den nye områdeplanen for Gamle Drøbak, ved innlegg i Amta, (forsøk på) dialog under valgkampen på torget, og ikke minst gjennom behandlingen av planens videre skjebne i Hovedutvalget sist mandag.

Resultatet fra forhandlingene i hovedutvalget, ble at saken utsettes. Saken er anket inn for kommunestyret. Høyre ønsker imidlertid å invitere fylket og riksantikvaren til forhandlinger, før det er kjent hva kommunestyret vedtar. Ordføreren bør kunne opplyse sine partifeller om rekkefølgen i slike saker.

Høyre ønsker å tillate gode kopier ved reparasjon av gamle bygninger. De tror åpenbart at det er billigere å produsere kopiprodukter i småskala, istedenfor å reparere eksisterende vinduer. Vår erfaring er det motsatte. Vi anbefaler en studiekveld med Akershus Bygningsvernsenter.

I mange byggesaker i Gamle Drøbak sitter vi med en sterk følelse av at huseiere ikke får de beste rådene, at de ikke har knyttet til seg gode nok rådgivere. Her ligger ofte nøkkelen til en vellykket byggesak eller vedlikeholdsoppgave.

Er det en idé at håndverkere og rådgivere som skal arbeide i Gamle Drøbak, må gjennom en kvalifiseringsprosess?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags