Dette er et tilsvar til leserbrevet: Hvorfor står bysten av Christian Magnus Falsen på torget i Drøbak?

Finn Melsom har helt rett i det han skriver i sitt innlegg om Falsen-plasseringen i Drøbak. Den eneste befatningen han hadde med huset var at han hjalp sin fremtidige kone med å få solgt huset, så får det være en trøst for oss i Drøbak at han giftet seg med enken Elisabeth i Drøbak kirke i 1811.

Sorenskrivergården Vollebekk, for lengst borte, var stedet han med god hjelp, skrev et utkast til det som ble resultatet på Eidsvold i 1814. Det var flere utkast, hans ble brukt.

Det å komme seg rundt i 1814 var ingen enkel sak.

Det var naturlig at det ble sorenskriverkontoret i 2. etasje på Vollebekk som ble stedet der arbeidet ble gjort. Hvorfor skulle han sitte et annet sted i den store sorenskriverboligen? Christian satt heller ikke Son der det tår/har stått på en husvegg at han skrev utkastet til en grunnlov. Er ikke skiltet i Son fjernet, er også det en mangel på kunnskap om historien. I Ås rynker man sannsynligvis på nesen av forsøkene i Drøbak og Son.

Om ordføreren i Frogn bommet litt ved innvielsen,, ja så lever vi med det. Det er ikke verre enn at det kan rettes opp. La oss rydde opp ved å være litt rause. På en litt elegant måte rette opp bommerten? Den stakkars fyren står jo der helt malplassert foran biblioteket.

Hva om vi ga bort Falsen, «feiltakelsen», til Ås? Spørre pent om de ikke kan finne en fin plass i nærheten av stedet der boligen på Vollebekk sto? Om de kan finne en fin plass blant alle de moderne bygningene.

Så får det være den glemte siden av saken at stakkars Elisabeth, som giftet seg i Drøbak i 1811, fikk et tragisk og slitsomt liv. I sitt ikke altfor lange liv var «Grunnlovens» far stort sett syk, pengelens og ute av stand til å jobbe. Elisabeth ble enke for annen gang.