Tror på ny stor grensehandel 17. mai

17 mai i Sverige: Mange nordmenn tar på seg bunad og drar til Sverige for å handle 17.mai.

17 mai i Sverige: Mange nordmenn tar på seg bunad og drar til Sverige for å handle 17.mai.

Artikkelen er over 2 år gammel

Ifølge tall fra butikkjeden Eurocash, var det godt over 15.000 nordmenn innom kjedens sju grensebutikker på den norske nasjonaldagen i fjor. I år er kjeden klar til å ta imot enda flere bunadskledde nordmenn.

DEL

Sverige: – Det er nok det faktum at «alt» er stengt i Norge på nasjonaldagen som gjør at noen benytter fridagen til å feire med en liten tur til Sverige. Hovedsakelig er det nok de som bor i grensenære strøk som velger å ta turen. De kommer i sine flotte nasjonaldrakter, sier Henrik Almqvist i Eurocash til Fredriksstad Blad.

Et bredere vareutvalg og lavere priser lokker nordmenn til Sverige.

 – Vi har en stabil og lojal kundegruppe hos oss i Eurocash, og vi har alltid et rush av kunder før alle høytider. Omsetningen øker trutt og trofast, på tross av den kraftige utbyggingen og økte konkurransen på grensen de siste årene. Det virker som totalmarkedet faktisk øker, og det er vi selvfølgelig glade for, sier Henrik Almqvist.

Det er som oftest alkohol, snus, tobakk og kjøtt som trekkes fram som de store driverne, men det er også en rekke andre varer som lokker nordmenn.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags