Lader opp til vill påskehandel i Sverige

Tror på supersalg: Lavpriskjeden Eurocash tror årets påske blir en høydarere for grensehandelen.

Tror på supersalg: Lavpriskjeden Eurocash tror årets påske blir en høydarere for grensehandelen.

Artikkelen er over 2 år gammel

800 paller med Coca-Cola og Pepsi, 10.000 pakker med kjøttboller og 120 tonn med frosset kylling. Det er volumet grensebutikkjeden Eurocash regner med at nordmenn minst vil handle med seg i påskedagene.

DEL

(Moss Avis) Lav svensk krone, økt norsk sukkeravgift og allerede lave priser gjør at grensehandelsaktøren Eurocash forventer tidenes påskehandel.

– Prisene er i utgangspunktet lavere i Sverige enn i Norge, og nå er vekslingskursen mer attraktiv i norsk favør enn på lenge. Det er nesten et år siden forholdet mellom norske og svenske kroner var så gunstig. Og med høyere sukkeravgift i Norge, og ingen eller lavere avgifter på diverse sukkerholdige produkter, blir grensehandelen en fryd for nordmenn, skriver Eurocash i en pressemelding.

– Jeg kan garantere at alle nordmenn som kommer til oss i påsken vil få valuta for pengene sine, sier markedssjef i Eurocash, Henrik Almqvist og viser til at alle de sju Eurocash-butikkene kjeden har langs grensen fra Svinesund i sør til Storlien i nord, forventer å selge over 800 paller med Pepsi Max og Coca-Cola brett til påsken.

LES OGSÅ: Grensehandelen forsetter å øke – passerte 15 milliarder i fjor

Almqvist sier at den økte norske sukkeravgiften nok merkes både på brus- og godis salget, dog ikke så mye som man kanskje hadde forventet.

– For oss i Eurocash er det alltid godt salg på godis og ikke minst brus. Nå nærmer vi oss påske, og da er det ekstra stor etterspørsel etter påskesjokolade, brus, kjøtt og alle andre tradisjonelle grensehandelsvarer.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags