I disse dager blir vi som bor i Nordre Frogn og som grenser til Nesodden, oppringt fra Norstadt der vi skal gi vår mening om vi fortsatt ønsker å tilhøre Frogn kommune.

Jeg er født og oppvokst i Garderveien, og med unntak av 6 år i Lørenskog og et halvt år på Nesodden, har jeg bodd mesteparten av mitt liv her.

Jeg ser at Richardsen, leserinnlegg i Amta onsdag 26., mener at Frogn kommune ikke har noe å tilby oss som bor her. Ingen boligbygging, et ukjent nærmiljø og et fraværende kollektivtilbud.

Jeg har lyst til å kommentere litt av det du påpeker i leserinnlegget.

Du kan lese innlegget det svares på her: Grensejustering

Boligbygging; Riktignok har det i mange år blitt snakket om boligbygging på Dal, men lite er skjedd. Men de siste årene har vi fått mange nye hus på Slottet i Garderveien. Mange barnefamilier har flyttet inn, noe som er veldig positivt for Dal skole.

Vi ser nå at det er varsel om oppstart av detaljregulering, Amta onsdag 26. okt., på begge sider av Breviksletta (Fuglesangåsen og Køia). Vi lever fortsatt i håpet om at det blir boligbygging ved Dal og at dette vil bidra til økt elevtall.

Ukjent nærmiljø: Litt usikker på hva du mener her, Richard, men hvis man engasjerer seg i det som skjer her ute, vil man oppdage at bygda har mye å by på. Idrettslaget i Skaubygda kan tilby aktiviteter som passer for alle. Møt opp på Dalbanen på torsdager i sommerhalvåret, her finner du åpen kiosk og en flott møteplass for bygda og du trenger ikke være fysisk aktiv for å møte opp.

Hvis man engasjerer seg i det som skjer her ute, vil man oppdage at bygda har mye å by på.

Vigdis Kristiansen

Skaubygdas venner, en forening som har møte en gang i måneden på Dal skole, er et møtested som passer for +50. Her kan vi tilby kaffeservering, noen ganger underholdning eller foredrag og koselig naboprat. Digerud forsamlingslokale har en del arrangementer i løpet av året som er åpent for alle.

Små konserter, middagsservering enkelte søndager, høstmarked, juletretenning, etc. Bryggerhuset Smak og Behag, Soltunet – Øvre Glenne gård. Et koselig spisested som har åpent nesten hver helg. Her har de arrangert potetfestival og har også mange planer fremover. Her er du garantert å treffe kjentfolk om du stikker innom.

Fraværende kollektivtilbud: De siste årene har kollektivtilbudet blitt mye bedre. Det går busser til Vinterbro med overgang til Drøbak og Oslo. I tillegg går det direktebusser til Drøbak flere ganger om dagen.

Som en oppsummering: Frogn kommune og Nordre Frogn har mye å by på og jeg ønsker fortsatt å tilhøre Frogn kommune.

Vigdis Kristiansen

Les flere saker og debattinnlegg om grensejusteringen: