Gå til sidens hovedinnhold

Hafslund Nett – ‘en elefant i glasshus’

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Boligbygging

Vi er kjent med at mange utbyggere har fått svært høye tilknytningskostnader for strøm. Eksempelvis har en hytteeier som ønsker å konverter til bolig et strømskap i nærheten av sin tomt, men skapet har ikke tilstrekkelig kapasitet. Dette utløser enorme merkostnader.

Strømforsyningen i Frogn styres av Hafslund Nett. En tilknytning av en ny bolig har en fastsatt pris, men utbygger kan få krav om å grave ned kabler utenfor sin tomt da luftstrekk ikke lenger er standard, og gravekostanden må dekkes av utbygger. Deretter må utbygger betale Hafslund Nett for at de skal legge sine ‘egne’ kabler i grøfta. Dette kan samlet fort bli 3-400.000,- i merkostnad. I noen tilfeller utløser det også behov for en ny trafo til HELE boligområdet. Vi er kjent med flere byggesaker der Hafslund har prøvd å dytte hele regningen på utbygger/vel. Totalt kan det passere millionen i ekstra kostnader.

Dette er dagens Hafslund Nett. De oppfattes ofte som en ‘elefant i glasshus’ fordi de har monopol. Det er mange eksempler på at de har snudd i døra pga bagateller, eller fordi elektrikeren de skal møte er 5 min. forsinket. De oppleves svært rigide og lite smidige.

Det er vel rimelig å tenke at behovet for oppgraderinger og ny infrastruktur skal dekkes av NETTLEIEN? Vi betaler jo nesten like mye i nettleie som i strømforbruk. Fylket og staten må hjelpe kommunene. Det blir helt feil at en fortetting i eksisterende boligfelt skal stoppes av nettselskapene.

Kommentarer til denne saken