Et øyeblikk med:

Navn: Torbjørn Andersen

Alder: 49 år

Bosted: Lambertseter i Oslo

Yrke: kommunikasjonsrådgiver/konsulent, utdannet journalist og webredaktør

Aktuell med: Har sin siste arbeidsdag i Nesodden kommune tirsdag 31. januar.

– Hvor går ferden din nå?

– Først og fremst, etter den siste dagen, går turen over fjorden med båten til Oslo. Det er en hyggelig tur som alle burde gjennomføre uansett om du skal på tur eller på jobb, og uavhengig av hvilken vei du reiser.

– Turen på cirka 23 minutter er en opplevelse i seg selv på solskinnsrike dager. Svelen på båten er et av dagens høydepunkt. Akkurat nå vet jeg ikke hva som blir min neste arbeidsplass. Jeg har noen tanker om det, men er åpen for tilbud.


– Hva er det mest minneverdige fra din tid i kommunen?

– Det er alle de personlige møtene med ulike mennesker både i og rundt kommunen. Jeg har vært så heldig å få jobbe sammen med mange hyggelige og kunnskapsrike personer. Det er også de mange, små øyeblikkene på jobb som gleder og inspirerer.

– De hyggelige smilene på morgenen til eksempelvis kommunens beredskapsansvarlig, Berit Soløy, gjør hverdagen litt lettere. Ellers vil jeg trekke fram vaksinekoordinator Irena Stjepanovic Vatlum. Makan til flott menneske og arbeidsjern skal man lete lenge etter.

– I tillegg er det alltid hyggelig å få e-post fra Julie Berge Larsen på Nesodden bibliotek. Det at hun avslutter e-postene med å ønske deg «en god dag» er kanskje noe alle burde vurdere?

Inspirerende ildsjeler

– Hva er det beste og «verste» med yrket ditt?

– Det beste er å finne og formidle gode historier om de ulike arbeidsgiverne. Det er mange gode historier i Nesodden kommune, og virkeligheten er ikke så negativ som Amta av og til formidler.

– Jeg har blant annet vært så heldig å få være med på åpning av Sunnaas svømmehall, og det er en strålende historie. Tenk endelig et svømmetilbud til alle nesoddinger. Kanskje bygger Nesodden kommune også en ny svømmehall etter hvert?

– Det verste med yrket mitt er at man «alltid» må være på jobb. Du vet ikke når ting skjer. Du må være beredt til å svare på spørsmål fra dere journalister til alle døgnets tider. Med en liten kommunikasjonsavdeling i kommunen, blir det lite muligheter til fritid i perioder.


– Hvem inspirerer deg, og hvorfor?

– Ildsjeler inspirerer meg. De som står på for å få gjennomført sine tanker og ideer. Det er mange slike ildsjeler på Nesodden.

– I tillegg må jeg si at kommunedirektør Wenche Folberg inspirerer meg. Hun står på både sent og tidlig for å gjøre en god jobb for kommunen. Tenk om alle hadde hatt like stor energi?

– Ordfører Cathrine Kjenner Forsland står også på for kommunen og er periodevis veldig opptatt. Hun er likevel alltid imøtekommen og hyggelig. Det skal litt til med «masete» kommunikasjonsmedarbeidere og journalister, men hun har skjønt viktigheten av det.


– Hva gjør du helst på fritiden?

– Jeg liker å se på sport, og prøver å få med meg mye idrett live. Jeg er spesielt glad i fotball og håndball, men også andre idretter kan være kjekke å se på. Eksempelvis skiskyting i Holmenkollen.

– Dessuten tok jeg opp min aktive badmintonkarriere i voksen alder, men det ble bråstopp da pandemien slo til for fullt. Badminton er dermed noe jeg håper å få mer tid til nå.

Milliondrøm

– Hva drømmer du om å gjøre?

– Vinne 60 millioner i Euro Jackpot og flytte til et koselig sted på Nesodden kanskje? Det er mange perler jeg kanskje kunne tenkt meg å flytte til. Det er trist at prisene er så høye, så jeg venter på gevinsten.


– Hva blir du provosert av?

– Jeg blir provosert av at partier og personer altfor ofte bruker Amta til å snakke negativt om det som skjer i Nesodden kommune. Det er faktisk mye bra som skjer i kommunen. Jeg har gjennom min jobb forsøkt å finne og formidle de gode historiene i Nesodden kommune på nettsider, i sosiale medier og gjennom mediekontakt. Historiene har blitt mange.


– Hva er noe ikke alle vet om deg?

– Jeg er kretsmester og Vestlandsmester i double i badminton. I tillegg har jeg skrevet en bok om håndballjentene som heter «Håndballjentene – et norsk idrettseventyr». Den ble utgitt i 2005 og finnes på bibliotek landet rundt.


– Hva skulle du ønske at du var bedre på?

– Jeg skulle ønske at jeg kunne skrive eller formidle den perfekte historien. Det er den jakten som driver meg i yrket. Til nå i min yrkeskarriere har jeg skrevet og formidlet mange historier, men den perfekte historien er alltid den neste som kommer.


– Hva er ditt livsmotto?

– Når en dør lukkes, åpnes det som regel alltid en ny.

Fem på rappen

– Kjøtt eller grønnsaker?

-Begge deler. Kjøtt med en god grønnsakblanding til kanskje?

– Hund eller katt?

–Jeg liker best katter. De er små og søte.

– Se på TV eller lese?

–Jeg ser heller på TV enn leser en bok.

– Spare eller bruke?

–Jeg liker å spare slik at jeg kan bruke på det som er hyggelig.

Sove lenge eller stå opp tidlig?

–Jeg liker å sove lenge om morgenen og jobber heller litt utover kveldene, men står opp når jeg må.

Les også

Trafikkeksperten trekker fram dette om Nesodden: – Utfordrende hvert eneste år