I det siste har det skjedd flere merkelige ting på Digerud grendestue, så nå lurer primus motor Seppo Dyrseth og Morten Waibel Ernø på om det har flyttet inn en liten rampenisse i det nye uthuset.

- Hver gang vi skal låse oss inn, så synes vi så tydelig at vi hører en som tasser raskt over gulvet, og så blir det helt stille. Her om dagen klarte vi å ta et bilde av den lille nissen. Gjett om han ble overrasket!

De som kommer til julegrantenningen førstkommende søndag klokken 17 får muligheten til å bli mer kjent med denne snille, men litt rampete karen.

Julemarked lørdag og søndag

I hovedhuset blir det tett i tett med juleboder som tilbyr alt fra kunst, håndverk, julepynt og selvfølgelig masse god julemat. Det blir lefser og sylte, krydderier og godt tilbehør og spekemat og mye annet. Nytt av året er blant annet tyttebærchutney som grendestua lager selv. Det smaker kjempegodt sammen med alt som heter viltmat, kalkun og kylling og selvfølgelig mye av julematen. Markedet er åpent klokken 12-16 på lørdag og 13-17 på søndag.

Kafeteria og juleverksted

I det nyoppussede uthuset, eller «Stallen» på folkemunne, blir det kafeteria begge dager hvor man får kjøpt speketallerken, julegrøt, kaldt og varmt drikke og selvfølgelig nystekte vafler. Her blir det også juleverksted for barna fra klokken 13-15 på lørdagen og klokken 14-16 på søndagen.

Julegrantenning og juleeventyr

Som avslutning på markedet blir det julegrantenning hvor det serveres julegrøt og varmt drikke fra bålpanner utenfor grendestua. Det blir tenning av julegranen med tilhørende julesanger og gang rundt treet. Deretter blir det eventyrstund for barna hvor Seppo og Morten skal fortelle om hva de har opplevd i stallen den siste tiden.

- Vi håper jo at rampenissen gir seg til kjenne og at vi kanskje får et lite glimt av han også?

Som avslutning blir det selvfølgelig flotte godteposer til alle barna!

- For å være sikker på at alle barna får plass i stallen og hver sin godtepose, har vi forhåndspåmelding. Da trenger vi å vite antall barn og voksne, så det blir julegrøt til alle, forteller gutta før de haster videre.

Vi kan love dere en hyggelig og magisk opplevelse! Frist for påmelding var egentlig i går, men hvis man melder seg på innen fredag 29. november, så går det sikkert bra!