– Vårt motto er at vi skal være en feelgood-festival med gode rytmer ved sjøen, og det har vi arbeidet etter når vi har funnet frem årets artister, forteller Terje Evensen, bookingansvarlig hos Havnefestivalen.

Jobben med å skaffe de rette artistene er ikke gjort over natta. Siden august har artister kontaktet han og han har kontaktet artister.

– Det er ikke åtte timer om dagen, men det tar jammen mye tid, ler Evensen som forteller at han knapt kan vente på at festivalen skal starte.

– Vi kan ikke annet enn å gi lørdagen både danse- og rockefot garanti, sier Evensen mens han ramser opp kveldens artister.

– Sammen med de mer kjente navnene, har vi også Sterke saker og Gosen Vintage med frontfiguren Morten Andresen (ex. Drøbak Bluesband, ZZ Green, Boogie Tubes) i spiss. To gode lokale band mange setter stor pris på.

Jørn Lande

Et band som bør trekke mange til festivalen og ikke minst foran scenekanten går under navnet «The best of Rock». Bak navnet finner vi to gitarhelter, en vokalist i verdensklasse og Trøndelags mest kjente trommeslager Diesel Dahl (TNT, Tindrum) som stiller sammen med gitarist Kee Marcello (Europe), vokalist Jørn Lande (Jorn, Masterplan, Vagabond, The snakes), gitarist Tore Moren (Jorn, Ozzmosis, Wild Willys Gang, The snakes) og bassist Sid Ringsby (The snakes, Tindrum, Vestlandsfanden, TNT, Jorn).

Lande er en av landets beste vokalister, har gitt ut tjue studioalbum og turnert over hele verden. Da Black Sabbath skulle hylle den avdøde legenden Ronnie James Dio i London, ble Lande hentet inn som vokalist. Det sier sitt.

Med en gitarist fra Europe, tre som har spilt med Whitesnakebandet The Snakes og en trommeslager fra TNT, er det lett å forstå hvorfor disse bør oppleves på Sjøtorget, og hvorfor disse kom opp som et godt alternativ når mottoet er Feelgood ved sjøen.

Om bandnavnet Best of Rock er noe kjønnsløst er det i alle fall reine ord for penga. For her skal de store rockelåtene presenteres av folk med rutine herfra til månen.

Sverige leverer varene

Sverige stiller ikke bare med gitarist Kee Marcello for søta bror sender også over bandet Alabama Lovesnakes tar turen fra Värmland for å levere bluesrock med seige riff og overalt hvor de spiller lover de en festaften.

Fra Halden rock city kommer festivalens rockabilly-alibi, The Rockabilly Rebels, og er du blant dem som har vært på Sjøtorget på festival tidligere er mulighetene store for at du har hørt JT Lauritsen & the buckshot hunters som i år tar med seg en blåserrekke på scena.