Navn: Hege Helene Rønnevig

Alder: 48

Bosted: Skorkeberg, Drøbak

Yrke: Psykiatrisk sykepleier for ungdom i Frogn.

– Du jobber med psykisk helse, hvorfor er det så viktig med livsmestring som del av ungdommens utdanning?

– Ungdomstiden er en av de mest stressende periodene i livet fordi virkeligheten leves i større grad gjennom følelsene og de skifter fort. Det skjer store endringer i kroppen og hjernen og hormonene herjer. På toppen av det, føler mange at de må leve opp til et bilde som blir stort sett helt umulig å leve opp til og mange dømmer seg selv hardere enn de dømmer andre.

– Hvis det er et drømmested du ikke har vært, hvor går turen?

– Costa Rica, vakker natur og spennende dyrearter. Har spesielt lyst til å møte dovendyret!

– Hva lager du helst til middag, eller blir servert?

– Er ikke spesielt oppfinnsom på kjøkkenet, men pastaretter, det er jeg helt ok på, også har jeg blitt ganske god på å lage pokébowl. Det beste jeg får servert er sushi.

– Hva ser du helst på tv?

– Jeg synes NRK har mye bra serier. Elsket å se serien «Normal people».

– Hva liker du å lese?

– Er med i lesesirkel og vi har nylig avsluttet en islandsk romanserie i to bøker som heter «Karitas» som handler om sterke kvinner på begynnelsen av 1900-tallets Island.

– Hvordan holder du deg i form?

– Har hytte på Vegglifjell, så da går vi gode fjellturer i helgene. I ukedagene blir det litt for lite trening, dessverre, men det blir litt gåturer med mannen i vakre Drøbak også.

– Hva bruker du ellers fritiden på?

– Har begynt å interessere meg for planter og tar avleggere i stort tempo om dagen. Ellers være med familie og venner på alt som er gøy, og selvsagt være på hytta vår.

– Hva er ditt livsmotto?

– Jeg prøver å minne meg selv på å være mer til stede i øyeblikket og mindre i fortid eller framtid. Liker ordtaket av Søren Kierkegaard «Livet er ikke et problem som skal løses, men en virkelighet som skal oppleves».

– Kan du fortelle noe om deg selv som folk flest ikke vet?

– Kanskje at jeg jobbet på sykehus i Kina og Vietnam under forrige pandemi (SARS) i 2003.

– Har den sosiale pausen gitt deg tid til noe nytt?

– Har jobbet hele tiden, men selvsagt vært mindre sosial. Tror jeg tenker oftere på hvor heldig jeg er som har venner og familie. Også har jeg fått strikkedilla.

– Hva vil du ha på forsiden av Amta?

– Selvfølgelig mer om psykisk helse for ungdom. Det burde også vært litt mer fokus på den fantastiske jobben mine kolleger, helsesykepleierne, gjør på skolene rundt om i Frogn.

– Hvem vil du gi en rose?

– Min snille mann som alltid er der og passer på at jeg har det bra.