FROGN/NESODDEN: Operasjonsleder Kari Monsen går igjennom politiloggen for Frogn og Nesodden i de sene nattetimene 17. mai.

– Det ble meldt om høy musikk på Torkildstranda klokken 23:16. Der har vi ikke vært. Dette var et av flere varsler om høy musikk i distriktet, sier hun.

16. mai kom det også inn meldinger om at 50 russ skulle ha samlet seg på samme sted. De forlatte stranden da politiet kom, men fikk et muntlig pålegg av dem.

Monsen legger også til en hendelse i distriktet:

– På TusenFryd klokken 02:49 fikk vi melding om høy musikk i området. Vi var på stedet og de fikk beskjed om å dempe musikken, sier Monsen.

– Har det vært mange andre ordensforstyrrelser og høy lyd på klager i distriktet?

– Jeg henviser til det som allerede ligger ute i mediene. Jeg har ingen ytterligere kommentar til det.

Viltpåkjørsler og savnet hund

Av andre hendelser nevner Monsen at det var en liten Bichon Frisé som er savnet fra Nordre Frogn klokken 23:20. Denne hadde ikke halsbånd på seg. Monsen har ikke opplysninger at hunden har kommet til rette. Hvis noen finner den lille hunden, så kan politiet kontaktes på telefonnummer 02800.

Det har også vært to viltpåkjørsler i morgentimene.

– Det var et dyr som ble påkjørt ved Flaskebekk senter klokken 06:00. Det var en gås eller en fugl. Det var et rådyr som ble påkjørt på Bunnebakkene klokken 06:07. Ikke noen skader på bil eller person, men trolig et dødt rådyr. I begge tilfellene ble innringer satt i kontakt med Viltnemnda.

Ansamlinger

Til Dagbladet sier operasjonsleder Terje Marstad at det har vært en travel kveld 17. mai.

– Den generelle trenden utover seinettermiddagen og kvelden er ansamlinger av folk, og særlig unge folk, sier Marstad til Dagbladet.

– Disse ansamlingene hekter opp både våre ressurser og ambulansetjenesten. Folk ligger hjelpeløse rundt omkring. Dette gjelder store deler av Østfold og vår del av Akershus, sier også Marstad til Dagbladet

Politiet gikk også ut med denne oppfordringen på Twitter:

– Flere steder er det amper stemning. Det kan være smart av foreldre / foresatte å ta kontakt med sine kjære for å sjekke status, lyder oppfordringen fra politiet søndag kveld.

Til NRK sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt at politiet er vant med fyll på 17. mai.

– Vi er vant til fyll på 17. mai utover ettermiddagen. Det er spesielt i år at folk ikke har hatt mulighet til å komme ut, og det kan hende at folk ønsker å komme litt ut og samles, sier han.

Dette skjedde ellers på 17. mai

Det har også vært et hektisk døgn for politiet 17. mai. De har hatt mye å gjøre i vårt distrikt.

Ved 20-tiden 17. mai ble det meldt om flere slagsmål i Drøbak sentrum. Slåsskampen skal ha blitt oppløst før politiet kom på stedet. Fem personer ble bortvist fra stedet. Ingen av partene har ønsket å anmelde noe.

– Vi fikk melding om slagsmål i sentrumsgatene og flere personer blødde neseblod. De involverte var berusede unge voksne. Av en eller annen grunn barket de sammen. De var i alderen pluss/minus 20 år, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt.

En person ble også bortvist fra Drøbak sentrum etter at han skal ha forsynt seg av maten til andre.

Politiet måtte også rykke ut til Son der 100 til 200 berusede ungdommer oppholdt seg.

Ambulansen på stedet meldte om kaos. Kort tid senere skal det ha vært en ny ansamling med fulle ungdommer mellom Son Spa og Sonstranda.

– Her skal det være mellom 70–90 ungdom. De flytter seg stadig, etter hvert som vi kjører rundt og er en festbrems. Men dette beslaglegger våre ressurser, både politi og ambulanse, sier Terje Marstad, operasjonsleder i Øst politidistrikt til Vestby Avis.

Tyverier og branner

Det ble også meldt om et innbrudd fra suvenirbutikken til Tusenfryd.

Tidligere på 17. mai skal det også ha vært et tyveri i Fugleveien i Drøbak.

– Tyv har stjålet to par rulleski, et bord, noen joggesko, lykter og et par fjellsko fra veranda i første etasje i Fugleveien. Forholdet blir anmeldt, meldte Øst politidistrikt.

Brannvesenet måtte også rykke ut to ganger. Første tur var til Nordre Frogn klokken 14:41 der en tørrkokt kjele skapte stor røykutvikling.

– Brannvesenet har kontroll på stedet. Vi har luftet ut. Det var tykk røyk i huset når vi kom. Vi har sendt tilbake ressursen til Ski. Brannvesenet fra Korsegården blir igjen på stedet noe fremover, fortalte Per Håkon Lauritsen fra Øst 110-sentral klokken 15:10.

Senere måtte de rykke ut til en bilbrann på Holtbråtveien.

– Ingen personskader. Det var full fyr i bilen. Det var to voksne og et barn i bilen. De har ikke fått i seg noe røyk. Brannen er slukket og vi venter på at berging skal komme, sier Terje Marstad like etter klokken 17:00.