Danseshow med elever fra Creative Studio i Smia: Lørdag kl 16 og søndag kl 15 og 17.

Julekonsert med Kammerkoret Frogn/Nesodden. Lørdag kl.14, Frelsesarmeen i Drøbak. Gratis inngang.

Nesoddparken: Siste mulighet. Søndag fra kl 12 Kunstnernes juleutstilling 2017, Butikk på gang og Søndagskafé.

Mat og julemusikk på Sjøstjerna. Fredag kveld Stein Ingebrigtsen og bandet Løs Snipp. Søndag kl. 15 Dag Spantell.

Jul som swinger i kirken

Lørdag kommer Xbrass til Drøbak kirke med engelsk og amerikansk julemusikk som swinger. (se hovedbilde).

Mest kjent for Frogn-folk er nok trombonist Rune Sundbø, mangeårig sprudlende musikkmotor i Drøbak og Frogn skolekorps, Fame-skolen, kulturskolen og mye annet.

Lørdag kommer han som en del av sekstetten Xbrass, som består av en messing-kvintett og slagverk. Xbrassb består forøvrig av trompet Stig Erik Holm, 2. trompet: Jørn Krogfoss, euphonium Ulf Kingsrød , slagverk Håvard Sunde og tuba Bent-Erik Aga-Thoresen.

- Vi har nå en liten konsertserie og har allerede spilt i Sarpsborg og Moss. Lørdag kommer vi til Drøbak kirke, forteller trombonisten.

- Vi spiller engelsk og amerikansk julemusikk med rytmisk og harmonisk snert!

Ta en tur innom og få en time med tilkobling i en ellers hektisk førjulstid, sier Rune Sundbø og ønsker alle musikkglade hjertelig velkommen.

Plutselig juleteater på Tangenten

Plutselig barneteater inntar Tangenten med en musikalsk eventyrforestilling hverken skuespillerne eller publikum har sett før.

 

Etter en høst full av podcaster og forestillinger rundtom i landet, avslutter teatergruppa året på Tangenten med en absurd, musikalsk, morsom og ellevill improvisert juleeventyrforestilling for hele familien. Plutselig Barneteater er improvisert teater for barn. Tre skuespillere/musikere og en pianist improviserer fram eventyr og sanger slik du aldri har hørt eller sett dem før. Publikum får være med og bestemme handlingen.

Lørdag og søndag blir det juletorg på Follo museum

I samarbeid med Studio Håndverk selger femten lokale aktører ut egne produkter i hovedbygningen og i Korsegårdsbygningen. Her kan du finne alt fra tovede produkter, keramikk, forskjellige eventyr- og julekort, julepynt, skinnprodukter, julebakst, hjemmelaget krydder, flotte gjenstander i tre og masse mer. Kafeen og museumsbutikken er åpen med verdens beste rømmevafler, kaffe, te, brus og kakao. I butikken selges lokalhistoriske bøker, Follo museum sin egen honning og andre produktert som er produsert i området.

Arrangementet er gratis.

- Velkommen til en hyggelig julehelg på Follo museum, ønsker arrangørene.

Tenorane og Steffen Horn på søndag

De har turnert hver jul i sju år. Søndag er det Nesoddens tur til å få besøk av Tenorane og Steffen Horn. Det skjer på Steinerskolen.

 

I følge sanggruppen selv har forestillingen i år blitt ytterligere skjerpet, og det til tross for at fjorårets mottagelse skal ha vært strålende over hele landet.

Selv tror de nøkkelen til suksessen er at de tar julens mektige budskap på alvor, men hele tiden med et glimt i øyet. - Og vi står trygt plantet i sentrum av en god tradisjon: Få fenomen har inspirert komponister og tekstforfattere i så sterk grad som julen. Ja, det er ikke overdrevet å si at selve juletradisjonen først og fremst blir formidlet og holdt levende gjennom toner og ord, mener sangerne.

Med alt fra ”Så går vi rundt om en enebærbusk” og Bachs ”Juleoratorium”, fra middelalderhymner over Puccini til Prøysen og Presley, puster Tenorane sølvstøv over alle som sårt trenger en pause i en travel førjulstid, en pause for glede og fred, meditasjon og latter. Alt pakket inn i lekre musikalske arrangementer.

Tenorane er i ferd med å etablere seg som en av landets fremste sangtrioer. Gruppen består av Henrik Hundsnes, Hallvar Djupvik og Aasmund Kaldestad med den eminente Steffen Horn på piano.

Nå kaster de seg over kjente og mindre kjente julesanger med sprudlende humør, i håp om å bidra til å strø musikalsk, glitrende glede over julefeiringen. Søndag kl. 18.00.

SE OGSÅ: