Det skjer i helgen:

Vreeswijk på Sjøstjernen. Fredag 30. juni kl. 20.00. Ved Svein Rove, Pål Røvig, Trond Mathisen, Dick Jensen og Pål Mørk.

Sommerkonsertene i Drøbak kirke. Lørdag kl. 12.00. Petter Zetterström og Alexandra Büchel. Inngang kr. 100. Arr.: Frogn kommune.

Svensk operapar stepper inn for syk sanger

En bihulebetennelse gjør at barytonen Ludvig Lindström må kaste inn håndkleet for lørdagens sommerkonsert i Drøbak kirke. Et operapar av høy klasse stepper sporty inn.

– Ja, det blir en aldri så liten endring 1. juli. Ut går Ludvig Lindström og inn kommer sopranen Alexandra Büchel og barytonen Fredrik Zetterstrøm, opplyser kultursjef Pål Mørk.

Skal skinne på borgen

Det er to vel kvalifiserte «vikarer» som stepper inn.

I likhet med Lindström, som for øvrig har bodd i Drøbak i flere år, er de er svenske. Men de er også blant hovedattraksjonene i sommerens Oscarsborgopera Carmina Burana i august.

Fredrik Zetterberg gjorde seg også bemerket i Rigoletto på Oscarsborg i 2014, der han gjorde en svært god figur.

– At vi fikk disse til Sommerkonsertene i Drøbak på så kort varsel, er et aldri så lite scoop, innrømmer Pål Mørk.

I tillegg til Oscarsborgoperaen har Zetterström sunget og hatt roller ved Kungliga Operan, Göteborgsoperan, Malmö Opera, Värmlandsoperan, Norrlandsoperan, Folkoperan, Det kongelige Teater i Köpenhamn, Den Jyske Opera i Århus, Lettiska Nationaloperan i Riga, samt Chicago Opera Theater, for å nevne noe.

Büchel synger mest av moderne samtidsmusikk og har gjort en rekke produksjoner og konserter i i Skandinavia, Tyskland, Ungern, Italia og USA. Denne våren har hun hatt stor suksess med rollen som den blinde Poetissan i Blomdahl Aniaraplatsen Malmö Opera.

Godt samarbeid

– Hvordan fikk dere hanket inn disse to?

– Det har å gjøre med at vi etter hvert har et nært og godt samarbeid med Anne Felberg i Oscarsborgoperaen, forteller Mørk.

– Det er ingen spøk å miste en artist på så kort varsel, men grunnen Ludvig ga oss skjønner vi godt, så det gjaldt å kaste seg rundt. Der var Anne Felberg til uvurderlig hjelp, sier Pål Mørk.

– De har med seg sin egen pianist, Love Derwinger, og selv om det ble en smule hektisk merarbeid, er vi svært glad for å kunne presentere disse i Drøbak kirke. Senere på sommeren drar de ut på turne i Europa med sitt romanseprogram. Men først gjester de Drøbak, og har allerede lovet oss en flott sommerkonsert, sier Pål Mørk.

Lørdagens sommerkonsert er den sjette i rekken. Sju konserter gjenstår.

"Alice" lørdag ettermiddag på Drøbak fiskerøkeri

Lokale gutter utgjør bandt Alice in Wonderband som lover stemning i Drøbak fiskerøkeri lørdag ettermiddag.

Alice In WonderBand nærmer seg 25 år, og har sånn sett et jubileumsår. Voksen er Alice i hvert fall blitt, i likhet med karene som trakterer instrumentene og utgjør bandet.

Det var i 1992 drøbakbandet Frogn & Fjordane innledet et samarbeid med vokalisten Alice Myrbostad under navnet Alice in Wonderband. Dette resulterte i to CD-utgivelser, flere tv-opptredener og spillejobber rundt i landet.

Alice In WonderBand spiller en blanding av latin, funk og jazz.

Besetningen består av Alice Myrbostad (vokal), Trond Mathisen (sax), Jon Sverre Berg (keyboard), Øystein Valldal (gitar), Steffen Sørensen (trommer), Dick Jensen (percusjon) og Svein Rove (bass).

Alice in Wonderband spiller lørdag 1 juli. Kl 1500 – 1800.

Kom & Bli på Nesoddtangen lover trøkk lørdag kveld

Det skal DJ Elrox med konseptet SummerNight ta ansvar for.

- DJ Elrox tar deg tilbake til dampende sommernetter på 80-tallet og sørger for at denne lørdagen blir et høydepunkt i innspurten til fellesferien. Sett av kvelden, oppfordrer arrangøren og legger til;

- Alle som har vært med på DJ Elrox vet at her blir det høy partyfaktor.

Blues og bær på Hellviktangen

Det skjer litt av hvert på Hellviktangen kulturgård denne helgen. Både konsert og mini-bondemarked står på menyen.

Søndag kl 19. 99 blir det blues- og roots-musikk med Barney Newman og Tom Leary.

Barney Newman er fra Oxfordshire har har turnert i Storbrittania i 20 år.

Tidligere på dagen, fra kl 12.00-15.00 blir det mini-bondemarked samme sted.

Her selges egg, bær, grønnsaker, håndlagete smykker og mye mer fra lokale produsenter på Nesodden.